Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με το νομάρχη Ευρυτανίας

Με το νομάρχη Ευρυτανίας
Με το νομάρχη Ευρυτανίας
Το περιεχόμενο και το είδος της ανάπτυξης, μέσα από τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δόθηκε ευκαιρία να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΓΓ της ΚΕ και του κλιμακίου του ΚΚΕ, με τον νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργο και τον πρόεδρο του ΝΣ, που παρέδωσαν και υπόμνημα προβλημάτων, όπως αυτά των δύο κλειστών βιομηχανικών μονάδων, της συνεχιζόμενης δυσκολίας πρόσβασης - ιδιαίτερα το χειμώνα - της ανατολικής πλευράς της σήραγγας (μήκους 1.400 μ. για την οποία ξοδεύτηκαν πολλά παραπάνω δισ. από τα προϋπολογισμένα, αλλά, τελικά, η πρόσβασή της από τη Φθιώτιδα είναι προβληματική), αλλά και τα επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις (ένταξη στη Δ' Ζώνη κινήτρων) που ζητάνε οι φορείς.

Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα ενταθεί και η ανισότητα, σημείωσε από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ενώ, η όποια ανάπτυξη θα συγκεντρωθεί σε λίγους νομούς και σε χέρια λίγων ιδιωτών, πρόσθεσε, επισημαίνοντας και απαντώντας στο νομάρχη, ότι τα τελευταία χρόνια περνάει δυσκολίες ο τουρισμός, αφού οι επενδύσεις γίνονται για το λεγόμενο «υψηλό τουρισμό» και δεν αξιοποιούνται όλες οι μορφές τουρισμού, όπως ο μαζικός που υποβαθμίζονται συνέχεια.

Τέλος, ο νομάρχης ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα για δημιουργία υποδομών προετοιμασίας αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Αλ. Παπαρήγα, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη στα αιτήματα και παίρνοντας αφορμή από τα λεχθέντα του νομάρχη Ευρυτανίας, για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε την αυξημένη πολιτική σημασία τους και τη συγκρουσιακή λογική και δράση ενάντια στο θεσμό και τη γενικότερη πολιτική, που πρέπει να διέπει την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και τούτο γιατί, όπως επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ, «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα με τα μέτρα που πάρθηκαν, έχει δεθεί ακόμα πιο αποφασιστικά μέσα στην κρατική πολιτική. Γι' αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να συγκρουστεί και να αντιταχθεί με το ίδιο το πλαίσιο του θεσμού».

Ξεκαθάρισε δε, ότι όταν ένας συνδυασμός στηρίζεται από συγκεκριμένα κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), που αυτή τη στιγμή στη γενική στρατηγική έχουν κοινή κατεύθυνση, μοιραία αυτοί οι συνδυασμοί είναι δεσμευμένοι.

Η συνεργασία μας, είπε, μέσα απ' τους συνδυασμούς που στηρίζουμε, μπορεί να γίνει με ανθρώπους που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα συνδυασμό που είναι δεσμευμένος με ένα από τα δύο κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ