Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συσπείρωση Αντίστασης και Σύγκρουσης

Η ανακήρυξη του υποψήφιου νομάρχη Ευρυτανίας της ΝΑΣ, Ανδρέα Ανδρεόπουλου

Ο Ανδρ. Ανδρεόπουλος
Ο Ανδρ. Ανδρεόπουλος
Η μάχη των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, είναι μια ευκαιρία να φυσήξει ένας άλλος άνεμος, να δοθεί απάντηση στο τι φταίει και ποιοι φταίνε, να αναδειχτεί μέσα από την πολιτικοποίησή τους η γραμμή της αντίστασης και της σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική, που δεν την ακολουθεί μόνο το κυβερνητικό κόμμα, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του υποψήφιου νομάρχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ν. Ευρυτανίας, Ανδρέα Ανδρεόπουλου, που έγινε σε συγκέντρωση στη δημόσια βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

Νομίζω, είπε, πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πάει καλά το ψηφοδέλτιο της «ΝΑΣ» και ευχόμενη «καλή επιτυχία» στο νομαρχιακό και δημοτικό ψηφοδέλτιο, κάλεσε, παράλληλα στη στήριξη ή και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων που για πρώτη φορά κάνουν μια τέτοια επιλογή: να στηρίξουν ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, που είναι ριζικά διαφορετικό από του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες, κάνοντας το άλμα, συμβάλλοντας σ' αυτό που λέμε και παλεύουμε για διεύρυνση της συσπείρωσης και της ενότητας.

Προηγούμενα, εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας, ο Τάκης Σερέτης, παρουσίασε την πρόταση για τον υποψήφιο νομάρχη. Παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για να μετατραπεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας σε μετερίζι αγώνα για την αντιμετώπιση των οξυμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων. Κάνοντας στη συνέχεια μια συνοπτική αναφορά στις αντιδραστικές αλλαγές που συντελούνται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κάλεσε σε συσπείρωση για αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουν και είναι ορατά από τους κατοίκους της Ευρυτανίας.


Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν αρκετοί ομιλητές, όπως ο Θανάσης Καραγιαννόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» που υποστηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις της πόλης, ανάμεσά τους ο Κώστας Συγγούνης, πρώην συνδικαλιστής, ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος Αστυνομικών, ο Παναγιώτης Αρβανίτης κ.ά.

Στο τέλος, συγκροτήθηκε Γραμματεία της Κίνησης αποτελούμενη από τους Α. Ανδρεόπουλο, Τάκη Σερέτη, Πάνο Τσιλίκα και Βασίλη Παπαροϊδάμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ