Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μπορεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης «Τάσεις» της MRB, να εστιάστηκε στην πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων, αλλά και άλλα ευρήματα της ιδίας έρευνας είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, τι προβλέπουν οι ερωτηθέντες για την πορεία της οικονομικής τους κατάστασης και της χώρας γενικότερα; Η πλειονότητα των 2.000 ερωτηθέντων (ποσοστό 57,8%) θεωρεί ότι «γενικά τα πράγματα στη χώρα» πάνε πολύ ή αρκετά άσχημα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αντίστοιχο ποσοστό στις «Τάσεις» του παρελθόντος Δεκέμβρη ήταν αρκετά μικρότερο, φθάνοντας στο 47,9%. «Πολύ ή αρκετά καλά» θεωρεί, ότι πάνε τα πράγματα, μόλις ένα ποσοστό 11,5% των ερωτηθέντων, έναντι 18% του περασμένου Δεκέμβρη.

Τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, βέβαια, ήταν αναμενόμενα. Μπορεί, να σημειώνονται σχετικά αξιόλογοι ρυθμοί ανάπτυξης και να αυξάνεται ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος, αλλά η μοιρασιά του γίνεται με τις γνωστές καπιταλιστικές «συνταγές» και το κάθε φέτος και χειρότερα βρίσκεται στο στόμα της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Ενδιαφέρον, όμως, θα είχε και το ενδεχόμενο της υποβολής μιας ερώτησης ακόμη σε όσους πήραν μέρος στην έρευνα. Της εξής: «Πιστεύετε, ότι η τυχόν εκλογική νίκη της ΝΔ θα αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα»; Εσείς, τι απαντήσεις λέτε, πως θα δίνονταν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ