Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Νάτος ο «εγκέφαλος»!

Τι είπατε; Η δεοντολογία; Εδώ έχω «φωτογραφία» που σπαρταράει και αυτοί μιλούν για «δεοντολογία»! Καλά. Θα κάνω λίγο σκόντο (ας με βγάλουν στο κάτω τηλεπαράθυρο στο φινάλε), παίρνω το ενδεδειγμένο ύφος και αρχίζω να ξεφουρνίζω «πληροφορίες»:

«Κυρίες και κύριοι. Εγώ πρώτος σας αποκαλύπτω τον "εγκέφαλο". Ιδού το προφίλ του: Εχει πείρα τεράστια. Εχει δύναμη "άπειρη" και σοφία "απέραντη". Είναι ψηλός και λίγο κοντός. Εχει άσπρα μαλλιά και τη μια βρίσκεται εδώ την άλλη εκεί. Μόνο αυτός θα μπορούσε να οργανώσει και να υλοποιήσει όσα έγιναν, με τον τρόπο που έγιναν. Η περιγραφή του ενόχου που σας δίνω είναι εξαιρετικά σαφής, όσο επιτρέπει η δεοντολογία (γιατί είμαι και "δεοντολόγος", έτσι;). Τι; Με ρωτάτε αν τελικά οι αρχές θα καταφέρουν να ταυτίσουν τα συντριπτικά στοιχεία που διαθέτω με τον ένοχο; Και πού να ξέρω εγώ; Σε τελική ανάλυση, μπορούμε να τα βάλουμε με το Θεό;».

***

«

Αμάν! Κυρίες μου και κύριοι, μου ξέφυγε! Οχ, είπα το... όνομά του! Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορώ να το αποκρύπτω άλλο: Ναι! Ο "εγκέφαλος" της χτεσινής νεροποντής δεν είναι άλλος από το... Θεό! Αλλωστε τέτοια βροχή καλοκαιριάτικα μόνο στη Θεία διαστροφή μπορεί να αποδοθεί (Θεέ μου, συγχώρα με!).

Καλοί μου τηλεθεατές, προσοχή: Θα βρεθούν κάποιοι περίεργοι που θα υποστηρίξουν πως πνιγήκαμε λόγω της χρόνιας κυβερνητικής αδιαφορίας. Να το ξέρετε: Απλώς μεμψιμοιρούν! Θέλουν να υποβαθμίσουν τη σημασία της αποκάλυψης του ονόματος του ενόχου. Και τώρα καληνύχτα σας. Για νέες ειδήσεις και περισσότερη δεοντολογία, αύριο, την ίδια ώρα, στο ίδιο κανάλι».

***

ΥΓ: Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κάνει κανείς τη δουλιά του. Δεν είναι δύσκολο να ερεθίζεις, διάβολε, τη φαντασία του αναγνώστη, του τηλεθεατή. Μισή φήμη, κάποια «πληροφορία», μια δόση μυστήριο και βουρ στο τηλεπαράθυρο. Μερικοί νομίζουν πως «το καμία δουλιά δεν είναι ντροπή» ισχύει και στην περίπτωσή τους. Αμ δε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ