Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στη μάχη των εκλογών

Μόλις 47 μέρες απέμειναν ως την Κυριακή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Τα περιθώρια χρόνου στενεύουν και η ανάγκη να αυξήσουμε και να εντείνουμε στο έπακρο τη δράση μας γίνεται πλέον επιτακτική. Αλλωστε σε όλους τους αγώνες πάντα στην τελική ευθεία κάθε αγωνιζόμενος δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Διακοπές τέλος, λοιπόν, ώρα για δουλιά και μάλιστα σκληρή.

Η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είναι κρίσιμη, έντονα πολιτική. Διεξάγεται, μάλιστα, σε μια περίοδο όπου τα λαϊκά προβλήματα της εισοδηματικής πολιτικής, της ακρίβειας κλπ. οξύνονται παραπέρα. Σε μια περίοδο που η χώρα μας, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι της ιμπεριαλιστικής δράσης και πίεσης και προωθούνται νέα αυταρχικά μέτρα. Σε μια περίοδο που σύννεφα πολέμου σωρεύονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Μια περίοδο, που γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους προσφέρεται για το ξεδίπλωμα μιας πλατιάς πολιτικής δράσης με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, που θα καταλήγει στο κάλεσμα, η υπαρκτή λαϊκή δυσαρέσκεια να εκφραστεί με συσπείρωση και ενίσχυση των αγωνιστικών διεργασιών, με μαζικό απεγκλωβισμό πλατιών λαϊκών δυνάμεων από τα δύο μεγάλα κόμματα και ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Από δω και στο εξής, πολλά θα κριθούν από την πρωτοπόρα δράση κάθε μέλους και φίλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η τελική έκβαση της μάχης αφορά και είναι ευθύνη του καθένα από μας. Η δράση μας δεν μπορεί παρά πρακτικά να εκφράζεται με συγκεκριμένες μορφές και πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας και την προηγούμενη εμπειρία.

  • Κατ' αρχήν, ένταση της πολιτικής δουλιάς με τον κόσμο, με ουσιαστική αξιοποίηση του συλλογικού μας καθοδηγητή του «Ριζοσπάστη», αλλά και των προκηρύξεων, των προγραμμάτων και διακηρύξεων των δημοτικών και νομαρχιακών συνδυασμών.
  • Αξιοποίηση μορφών επικοινωνίας και ενημέρωσης όπως οι συσκέψεις. Συσκέψεις πλατιές από κάθε ΚΟΒ και ΟΒ, αλλά και ατομικές με φίλους και συναδέλφους, συζητώντας μαζί τους ουσιαστικά για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.
  • Βοήθεια στις παρατάξεις, στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με πλατύ άνοιγμα για τη διεύρυνσή τους, για τη συμμετοχή σε αυτών αγωνιστών εργατών, αγροτών, φοιτητών, μικρομεσαίων, ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης, που ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές ή πολιτικές τους αφετηρίες συμφωνούν στη βάση των δημοτικών ή νομαρχιακών προγραμμάτων. Που έχουν διάθεση και θέληση να παλέψουν για την ανάδειξη μιας αγωνιστικής, μάχιμης τοπικής αρχής, που θα στέκεται στο πλευρό των πολιτών και θα παλεύει μαζί τους.
  • Ταυτόχρονα, κάλεσμα όλους όσοι δε συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια να συμμετάσχουν σε επιτροπές στήριξης των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων, σε επιτροπές δουλιάς, με συμμετοχή τους σε δραστηριότητες προεκλογικές. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια, λαϊκές δυνάμεις παντού, που μπορούν να συμβάλουν στην εκλογική μάχη και η βοήθειά τους να αποδειχτεί πολύτιμη.

Με αυτά και όσα άλλα θετικά μέτρα υποδεικνύει η εμπειρία μας πατάμε το ...γκάζι, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, χωρίς ανάπαυλα, έως τις 13 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ