Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Κινδύνευσαν σπίτια από πυρκαγιά σε «χωματερή» ελαστικών!

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί στο συνοικισμό του Αεροδρομίου στην Ελευσίνα, σε ένα οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης παλιών ελαστικών, χωρίς όμως κανένα μέτρο προστασίας, έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα ύπαρξης τέτοιου είδους «χωματερών» που λειτουργούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Στο οικόπεδο αυτό ήταν αποθηκευμένοι τόνοι ελαστικών. Η πυρκαγιά που ξέσπασε (τα αίτιά της παραμένουν αδιευκρίνιστα) επεκτάθηκε στα δέντρα γύρω από το οικόπεδο, το οποίο προφυλάσσεται μόνο από ένα συρματόπλεγμα, ενώ απείλησε και τις κατοικίες που βρίσκονται κοντά, χωρίς - ευτυχώς - να υπάρξουν ζημιές.

«Στο συγκεκριμένο χώρο έχει κατ' επανάληψη δημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα κατά το παρελθόν», σημείωσε στο «Ρ» ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος δήμαρχος με την «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας». Εκεί έχουν αποθηκευτεί, μας εξηγεί, τόνοι άχρηστων ελαστικών αυτοκινήτων, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά εγκατάσταση ώστε να αποτρέπεται ενδεχόμενο πυρκαγιάς - όπως αυτή που συνέβη χτες. «Υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας, ενώ, εκτός αυτού, αποτελεί και εστία μόλυνσης για την περιοχή. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε μεγαλύτερες καταστροφές, αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης. Υπογράμμισε δε ότι «ο χώρος αυτός, που μέχρι στιγμής παραμένει επί της ουσίας αναξιοποίητος, θα μπορούσε να διαμορφωθεί από τη Δημοτική Αρχή, προς όφελος των κατοίκων. Μπορεί να γίνει ένας ελεύθερος χώρος για την αναψυχή και την ξεκούραση των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ