Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΥΕΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τιμήθηκε η πρώτη ανταρτοομάδα Ολύμπου

Ελασίτες σε μάχη
Ελασίτες σε μάχη
Οι αντιστασιακοί και όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός, βγάζοντας τα αναγκαία διδάγματα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές, την, τότε, νέα τάξη του Χίτλερ, αντιπαλεύει σήμερα τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη των Αμερικάνων -ΝΑΤΟ. Αγωνίζεται, σήμερα, ενάντια στις επεμβάσεις και πολεμικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών κατά των λαών στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας του Μπους που γίνεται για τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους. Ξεσηκώνεται ενάντια στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου που επιτίθενται και αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν από τον κεντρικό ομιλητή, εκ μέρους του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ, στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Παράρτημα και ο Δήμος Καρυών Ελασσόνας την Κυριακή το πρωί στη θέση «Μπεχτέτσι» για να τιμήσουν την επέτειο ορκωμοσίας της πρώτης Ανταρτοομάδας Ολύμπου κατά των ναζί κατακτητών.

Ο ίδιος ομιλητής, αναφερόμενος, ακόμα, στη στάση των αντιστασιακών αλλά και όλων των εργαζόμενων τους κάλεσε, σήμερα, κάθε μέρα, να αγωνίζονται ενωμένα πλάι πλάι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά - αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης για την ανατροπή τους. Για να παρθούν, επιτέλους, μέτρα προστασίας του εισοδήματος και υπεράσπισης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Αμεσα τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται (π.χ. στις 3 και 7 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στη ΔΕΘ - Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», από το ταξικό συνδικαλιστικό και αγροτικό κίνημα.

Η εκδήλωση τιμής για την πρώτη ανταρτοομάδα, ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 25.8.2002 με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που έφθασε στις Καρυές από τα γύρω χωριά και από τη Λάρισα με πούλμαν, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Συμμετείχαν επίσης, αντιστασιακοί από πολλά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ της γύρω περιοχής με τα λάβαρα του αγώνα και αρκετή νεολαία. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Από το ΚΚΕ, εκτός των άλλων στελεχών, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, τιμώντας την εκδήλωση. Τέλος, χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ