Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ατασθαλίες και κακοδιαχείριση, αλλά ο υπουργός Υγείας ... «αγρόν αγόραζε»

Την αγανάκτηση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αρκαδίας του ΚΚΕ προκάλεσε η απάντηση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα και των τοπικών εισηγητών στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης (ΨΝΤ).

Οπως είχαν επισημάνει οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στις 6-12-1999 προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες που αναφέρονται σε ζητήματα κακοδιαχείρισης και οικονομικών παρατυπιών από τη διοίκηση του ΨΝΤ. Παράλληλα, καταγγέλθηκε ότι ο πρόεδρος του ΨΝΤ κατέχει ταυτόχρονα δύο θέσεις, καθώς, εκτός από πρόεδρος του ΔΣ του ΨΝΤ είναι και διευθυντής ΕΣΥ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν ζητήσει από τον υπουργό να τους δώσει απαντήσεις για το ποσοστό υλοποίησης του προγράμματος HORIZON στο ΨΝΤ και τα αποτελέσματά του στους ασθενείς, καθώς για τα μέτρα που θα πάρει το υπουργείο, για να εμποδίσει τις οικονομικές ατασθαλίες στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων, που αφορούν είτε την υγεία είτε την ψυχική υγεία.

Ο υπουργός Υγείας στην απάντησή του, όπως επισημαίνει και η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, επικαλείται στο θέμα της διπλοθεσίας του προέδρου του ΨΝΤ τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ. 14 του νόμου 2519/97, όμως το άρθρο 55 του νόμου δεν έχει παρ. 14 και δεν αφορά αυτό το θέμα αλλά το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα.

«Στις καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις αδιαφάνειας, ατασθαλιών και διασπάθισης των κοινοτικών κονδυλίων που προκύπτουν μάλιστα και από τα πρακτικά του ΨΝΤ ο υπουργός αντί να πραγματοποιήσει σε βάθος έρευνα απάντησε με γενικόλογες τοποθετήσεις για δήθεν φιλολαϊκή και κοινωνική πολιτική», υπογραμμίζει η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα ο υπουργός, δίνοντας κάποια γενικά στοιχεία για το πρόγραμμα HORIZON ανέφερε ότι το πρόγραμμα που μέχρι τις 7-12-1999 είχε απορροφήσει το 80% του εγκεκριμένου ποσού των 76.600.000 δραχμών κατάρτισε 13 άτομα με ψυχικές διαταραχές στην αμπελουργία, πρώιμη κηπευτική, σύνθεση ανθέων και κτηνοτροφία. Κατά τα άλλα, τα κονδύλια του HORIZON διατέθηκαν σε γραφεία και δίκτυα πληροφόρησης, διακρατικές συνεργασίες, κατασκευή ιστοσελίδας στο Ιντερνετ και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταλήγοντας καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας για την τακτική που ακολουθεί, όσον αφορά το ΨΝΤ και καλεί το λαό της Αρκαδίας να υπερψηφίσει στις ερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ