Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Σε βάρος των εργαζομένων και του περιβάλλοντος
  • Αρχισε χτες η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας, που θα κατασκευάσει το Ολυμπιακό Χωριό
  • Μπ. Αγγουράκης: Επικίνδυνες ρυθμίσεις για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

Την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος της οικολογικής προστασίας της Αττικής και των εργαζομένων δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), εξυπηρετεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο συστήνεται θυγατρική εταιρία του ΟΕΚ για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού.

Με αυτή τη διαπίστωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης εξήγησε την απόφαση του Κόμματος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο «Ιδρυση εταιρίας Ολυμπιακό χωριό 2004, προστασία Ολυμπιακών συμβόλων και σημάτων και άλλες διατάξεις» που συζητήθηκε χτες, επί της αρχής, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε επικίνδυνες αυτές τις μεθοδεύσεις για τον ΟΕΚ, αφού όπως τόνισε, «υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο ο ΟΕΚ θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην κατασκευή του έργου που θα φτάσει τα 130 - 150 δισ. δρχ.». Ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι «τα χρήματα του ΟΕΚ δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά των εργαζομένων και συμπλήρωσε ότι τα κόστη μετασκευής των κατοικιών μετά τους αγώνες θα είναι τόσο ψηλά που θα κάνουν απαγορευτική την κατοικία για τους εργαζόμενους».

Ακόμα, επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις λυόμενες κατασκευές που προβλέπει το νομοσχέδιο να κατασκευαστούν σε περιοχές υποδοχής ολυμπιακών έργων. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση σε αυτό το σημείο της υπουργού Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη καθιερώνεται η χορήγηση αδείας. Κι αυτό ενώ το νομοσχέδιο αφήνει ανοιχτή τη μεταολυμπιακή εκμετάλλευση χώρων όπως ο Φαληρικός Ιππόδρομος όπου επιτρέπεται ακόμα και η κατασκευή - σύμφωνα με το νομοσχέδιο - καζίνο ή ξενοδοχείων. Τέλος, ο Μπ. Αγγουράκης επισήμανε ότι είναι τραγικό να γίνεται συζήτηση για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη σφαγή των Σέρβων στο Κόσσοβο.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ κατήγγειλε ως προεκλογική την εταιρία που συστήνεται με το νομοσχέδιο και αποχώρησε από τη διαδικασία. Ο ΣΥΝ καταψήφισε, εκτός από το άρθρο 1 που προβλέπει τη σύσταση εταιρίας για το Ολυμπιακό Χωριό, ενώ και το ΔΗΚΚΙ καταψήφισε το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ