Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διοργάνωση διεθνούς κύρους

Αποψη από τη «Διεθνούπολη» στο περσινό 27ο Φεστιβάλ
Αποψη από τη «Διεθνούπολη» στο περσινό 27ο Φεστιβάλ
Πέρα από το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό του πρόγραμμα, το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα αποτελεί και μια μεγάλη διεθνή συνάντηση, ένα βήμα διαλόγου κι έκφρασης διεθνιστικής αλληλεγγύης από τις δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων προοδευτικών και κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας απ' όλο τον κόσμο που «γεμίζουν» τη Διεθνούπολη της κόκκινης πολιτείας. Ετσι και φέτος, 28 ξένες οργανώσεις νεολαίας έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους στο 28ο Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια κι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό προάγγελο της διεθνούς διάστασής του. Σκοπός της ΚΝΕ είναι μέσα από αυτό το «διεθνές» βήμα του Φεστιβάλ να ενισχυθεί η κοινή δράση των οργανώσεων και να εκφραστεί η αλληλεγγύη τους απέναντι στους λαούς που αγωνίζονται.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ διοργανώνει, παράλληλα, διήμερη συνάντηση των ξένων αντιπροσωπειών στις 19 και 20 Σεπτέμβρη, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με θέμα: «Ενα χρόνο μετά τη Γένοβα και την 11η Σεπτέμβρη, το νεολαιίστικο κίνημα αντιμέτωπο με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».

«Ενα χρόνο μετά την 11η Σεπτέμβρη η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με την εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ και συνεχίζει: «Ενα χρόνο μετά, η διαφαινόμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράκ σκιαγραφεί εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή και σημαίνει συναγερμό στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Ταυτόχρονα - συνεχίζει στην ανακοίνωση - στο διεθνές τοπίο καταγράφεται όλο και πιο έντονη η αγωνιστική ανάταση λαών και κινημάτων. Στον απόηχο μεγάλων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και μπροστά σε σημαντικούς σταθμούς για τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, όπως είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ το Νοέμβρη στην Πράγα, οι διαδηλώσεις που προετοιμάζονται για τη Θεσσαλονίκη το 2003 κ.ά., η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εντείνει την προσπάθειά της για το συντονισμό της δράσης του παγκόσμιου νεολαιίστικου κινήματος σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση».

Το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», καταλήγει η ανακοίνωση, «θέλουμε να αποτελέσει βήμα για διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων, να δώσει ώθηση στον κοινό αγωνιστικό βηματισμό δεκάδων νεολαιίστικων οργανώσεων από όλο τον κόσμο που έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν σε αυτό, να αποτελέσει έμπρακτη έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην οποία άλλωστε αφιερώνεται και σχετική πρωτοβουλία που θα λάβει χώρα τη δεύτερη μέρα στις 19/9, στο χώρο της "Διεθνούπολης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ