Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο Φεστιβάλ

Κάθε γωνιά του κεντρικού Φεστιβάλ, κάθε περίπτερο και κάθε θεματικός του χώρος, είναι ένα βήμα διαλόγου ανάμεσα στους επισκέπτες του, στα παιδιά της ΚΝΕ, στους δεκάδες φορείς και τις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν. Τα πηγαδάκια που σχηματίζουν οι... νέοι κάθε ηλικίας, που ανανεώνουν χρόνο με το χρόνο το ραντεβού τους με τη μεγάλη γιορτή, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωντάνιας του Φεστιβάλ. Πέρα όμως από αυτό το πλατύ βήμα διαλόγου, ανταλλαγής προβληματισμού και γόνιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, που παίρνει «σάρκα και οστά» με πρωτοβουλίες και συζητήσεις ανά χώρο, διοργανώνονται επίσης τρεις μεγάλες συζητήσεις, τις τρεις πρώτες μέρες του Φεστιβάλ στις 8 μ.μ., στη Νεανική Σκηνή.

- Η πρώτη, την Τετάρτη 18/9, έχει θέμα: «Το κίνημα κατά της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης"». Συμμετέχουν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Casadio Mauro, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας RDB CUB Ιταλίας, ο Jef Bruynseels, συνδικαλιστής, μέλος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας FGTB - Anvers, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λεκάτης.

- Η δεύτερη, την Πέμπτη 19/9, έχει θέμα: «Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, τι σημαίνει για τους λαούς η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών», και συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών - εργατικών κομμάτων Μέσης Ανατολής και Μεσογείου. Συγκεκριμένα: ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Tunc Tatoglu από το ΚΚ Τουρκίας, ο Shafi I.H.I Elsalahout, από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης καθώς και ένας εκπρόσωπος του ΚΚ Ιράκ. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Μαυρούλη.

- Την Παρασκευή 20/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το ίδιο θέμα όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα στο πάνελ θα είναι οι: Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Jiame Cadano Roidan από το ΚΚ και την ΚΝ Βενεζουέλας, Camilo Hernandez Suarez από το ΚΚ και την ΚΝ Κούβας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ