Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θα δώσουν τα χρήματα;

Ενα πρώτο βήμα για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας στους εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων έγινε χτες, χάρη στην πίεση που άσκησαν όσοι το δικαιούνται. Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί οριστικά. Εκφράζονται βάσιμοι φόβοι για άρνηση εκταμίευσης πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών και εκμετάλλευση της στάσης του από τη δημοτική αρχή.

Χτες οι εργαζόμενοι του δήμου έκαναν δίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αρχικά, θέση της πλειοψηφίας ήταν να δοθεί το ποσό που αναλογεί την περίοδο 1993-1996. Από τις πιέσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης δέχτηκε να καταβληθούν τα χρήματα και για την περίοδο 1990-1993 (συνολικά 21,6 δισ. δρχ., εκ των οποίων τα 10,2 θα είναι κρατήσεις και φόροι). Η πρώτη δόση (4 δισ. δρχ.) να εξοικονομηθεί με χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να δοθεί στους εργαζομένους μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη.

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στ. Λάμπρου, στηλίτευσε την πολιτική της δημοτικής αρχής να επικαλείται έλλειψη χρημάτων για τους εργαζομένους, αλλά παράλληλα να μη διεκδικεί και όσα οφείλει η κεντρική διοίκηση, από μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Κατήγγειλε και την κυβέρνηση γι' αυτό το γεγονός και κάλεσε τη δημοτική αρχή να παλέψει επιτέλους για όσα χρήματα χρωστούν στο δήμο.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι καλύπτει το 50% των χρημάτων. Αν αρνηθεί, η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει τα χρήματα από την κυβέρνηση; `Η θα καταφύγει σε αυξήσεις τελών και δάνεια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ