Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η γυναίκα μέσα από την ποίηση και το τραγούδι

«Η γυναίκα μέσα από την ποίηση και το τραγούδι» είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας την Παρασκευή 27 του Σεπτέμβρη, στις 9 μμ, στο ανοιχτό θέατρο «Δημήτρης Κιντής» της Ηλιούπολης: Μάνα, αγωνίστρια, ηρωίδα τραγωδίας, η γυναίκα εκφράζεται με διάφορες μορφές μέσα από το λόγο και τη μουσική σ' αυτή τη γιορτή που πραγματοποιείται από το Παράρτημα της ΟΓΕ στην Ηλιούπολη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Ηλιούπολης. Το καλλιτεχνικό σύνολο «Σκακιστές» με τραγούδι, απαγγελία, μουσική θα προσφέρει στο κοινό την εναλλαγή διαφορετικών συγκινήσεων μέσα από ένα απάνθισμα καταξιωμένων ποιητών και μουσικών συνθέσεων.

Συμμετέχουν οι: Αντελα Μέρμηγκα και Ελένη Λαζαράκη - απαγγελία, Αννα Μουζάκη - τραγούδι, ενορχήστρωση, σύνθεση, Μιλτιάδης Χαλικιάς - πιάνο, Ιάκωβος Μελισσουργός και Βασιλεία Παπαρήγα - τραγούδι, Γιάννης Τζιάλας - κιθάρα, Δάφνη Καφετζή - φλογέρα, Κώστας Σ. Σταματόπουλος - σκηνοθεσία.

Η καλλιτεχνική ομάδα «Σκακιστές» αποτελείται από νέους ανθρώπους και συνέδεσε την ονομασία της με την κίνηση. Φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια διαφορετική άποψη - πρόταση. Δεν αναπαράγει κάποιο γνωστό ρεπερτόριο με «ηχηρά» ονόματα σε στιλ μπαρ, όπου ο κόσμος θα έρθει για... να ξεχάσει. Απευθύνεται σ' ένα κόσμο που έχει ένα προβληματισμό, μια αγωνία για όσα γίνονται γύρω του. Φιλοδοξία της ομάδας είναι εκτός από τα τραγούδια - γνωστά και καινούρια - τη μουσική, το λόγο, να δημιουργήσει ένα πολυθέαμα, με κίνηση, οπτικό υλικό σε οθόνη, σκηνοθεσία και χορό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ