Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γερμανικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ λένε ότι οι Γερμανοί έχουν πρακτικό πνεύμα! Τι κατάφεραν με τις εκλογές τους; Μια κυβέρνηση συνασπισμού σοσιαλδημοκρατών και πράσινων. Εμείς εδώ έχουμε πιο πρακτική λύση: Οι «σοσιαλδημοκράτες» που μας κυβερνούν είναι «πράσινοι». Δύο σε ένα!

Επίσης, διαθέτουμε πρωθυπουργό με σπουδές στη Γερμανία, Τράπεζα της Ελλάδας που αναφέρεται κατευθείαν στη Γερμανία, οικονομική πολιτική με «γερμανική μπότα» και δυνάμεις καταστολής πραγματική «Γκεστάπο» όπως αποδεικνύεται.

Πάντως, καταλαβαίνετε τη ζήλια διάφορων στελεχών του Συνασπισμού που είδαν χτες τον Γιόσκα Φίσερ στο πλάι του καγκελαρίου Σρέντερ! «Τι καλύτερο δηλαδή έχει αυτός και τα κατάφερε;» σκέπτονται...

Οσο για τον περίφημο προεκλογικό αγώνα, που στηρίχτηκε στην αντίθεση στον προετοιμαζόμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, όπως ακούσαμε από διάφορους «αναλυτές», σύντομα θα δούμε τη σχέση της αντίθεσης αυτής με την πραγματικότητα.

Λέτε η γερμανική κυβέρνηση (που συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες επιθέσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν) να αλλάξει μυαλά; 'Η, μήπως, θ' αλλάξουν οι θέσεις της όταν θα αλλάξουν και οι όροι μοιράσματος της λείας; Οπότε και οι σχετικές αποφάσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ θα είναι εξασφαλισμένες...

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΝ πιστεύει ότι πείθει ο Αριελ Σάρον όταν μιλάει δημοσίως για κίνδυνο «διάλυσης του Ισραήλ» από τους Παλαιστίνιους; Υποθέτουν άραγε οι ισραηλινοί ότι οι εικόνες καταστροφής στη Ραμάλα από τις μπουλντόζες τους, δείχνουν αυτή την εικόνα;

Τελικά όσο περνάει ο καιρός τόσο και λιγότερο ενδιαφέρονται για την αληθοφάνεια των «τρομολαγνικών» παραμυθιών τους. Φαίνεται παίρνουν μαθήματα από τον μεγάλο δάσκαλο, τις ΗΠΑ.

Οσο για τον υπουργό των Εξωτερικών μας, ας μην αισθάνεται και τόσο περήφανος για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στο όλο θέμα. Οι εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης «προς τις δυο πλευρές» είναι λίγο δύσκολο να εκληφθούν ως στήριξη προς τους Παλαιστίνιους, όπως θέλησε να το παρουσιάσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ