Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ολα» για την υπερνομαρχία Αθηνών

Πρώτη προτεραιότητα αναδεικνύει η ηγεσία της ΝΔ την αναμέτρηση για την υπερνομαρχία της Αθήνας και ρίχνει στη μάχη το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων, με στόχο να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, που δημιουργείται από τις δημοσκοπήσεις, στις τρεις επόμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να αξιοποιήσει μια γενικόλογη «άφεση αμαρτιών» από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο προς τον εκλεκτό της για την υπερνομαρχία Γ. Τζαννετάκο, προκειμένου να καταπολεμήσει την έκδηλη απόρριψή του από τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Βασικό όπλο της Ρηγίλλης για να ξεπεραστεί το σοβαρό πρόβλημα συσπείρωση της κομματικής βάσης είναι η μετατροπή της αναμέτρησης για την υπερνομαρχία της Αθήνας σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή το επιχείρημα των στελεχών της ΝΔ προς τους διαφωνούντες με την επιλογή της υποψηφιότητας Τζαννετάκου είναι ότι «να αφήσουν κατά μέρος τις επιφυλάξεις γιατί αυτό που κρίνεται είναι η πορεία του κόμματος προς την εξουσία».

Ο ίδιος ο Γ. Τζαννετάκος κινείται σε καθαρά πολιτικό επίπεδο και ζητά να γίνει ο συνδυασμό του ο πόλος που θα εκφράσει τη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, την οποία όμως στήριξε ολόθερμα όλα τα προηγούμενα χρόνια... «Ο λαός θα στείλει σαφέστατο μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και για τα πεπραγμένα της στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην όλη πολιτική κατάσταση», δήλωσε δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής τακτικής. Δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα 98 υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων ζήτησε από τους πολίτες «να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, πως η ζωή στο Λεκανοπέδιο μπορεί και πρέπει να αλλάξει» και ταυτόχρονα μήνυμα αποδοκιμασίας του συνδυασμού της Φώφης Γεννήματά, γιατί «ταυτίζεται με τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική».

Στη Ρηγίλλης, αρπάχτηκαν από μια δήλωση που έκανε προχτές από τη Χίο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ότι «η Εκκλησία τιμά εκείνους που την τιμούν και συγχωρεί εκείνους οι οποίοι την πολεμούν», προκειμένου να δείξουν ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα στις σχέσεις αρχιεπισκόπου -Τζαννετάκου, ενώ διαρρέουν ότι θα υπάρξει και επόμενο βήμα, δηλαδή η μεταξύ τους συνάντηση. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να χαιρετίσουν την κίνηση του Χριστόδουλου και να την ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει. Ο Γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «ο Μακαριότατος έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους εκείνους, οι οποίοι, για να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρους εκλογικούς στόχους, προσπάθησαν - και δε δίστασαν - να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις της ΝΔ με την Εκκλησία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεβάνς στη θριαμβολογία (2002-10-22 00:00:00.0)
Μάχη με την εσωστρέφεια (2002-10-17 00:00:00.0)
Το «ιδεώδες» του Γ. Τζαννετάκου (2002-09-26 00:00:00.0)
«Μήνυμα» και μήνυμα (2002-09-25 00:00:00.0)
Επιδιώκει δικομματική πόλωση μπροστά στις εκλογές (2002-09-20 00:00:00.0)
Η "καμπάνα" για τη Ρηγίλλης (1998-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ