Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ»: «Πριν από δύο εβδομάδες, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αποστολή χιλιάδων σωλήνων αλουμινίου μεγάλης αντοχής στο Ιράκ αποτελεί απόδειξη ότι ο πρόεδρος Χουσεΐν επιδιώκει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Τέτοιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πυρηνικών όπλων... Ωστόσο το Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (IIS) τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί και υπογραμμίζει: "Από μόνη της η απόπειρα προμήθειας των σωλήνων αυτών δεν αποτελεί στοιχείο ότι το Ιράκ κατέχει ή πλησιάζει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα"» (ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ -ΝΕΑ).

ΣΤΟΪΜΠΕΡ ΟΠΩΣ ΜΠΛΕΡ: «Μπορεί τώρα ο Στόιμπερ να ισχυρίζεται ότι έκανε αναμέτρηση θέσεων και όχι φόβου, αλλά τον άκουσα με τα αφτιά μου, την Παρασκευή στο Βερολίνο, να ισχυρίζεται ότι η Γερμανία υποθάλπει τέσσερις χιλιάδες (!) ισλαμιστές φονταμενταλιστές -ούτε η Τόρα - Μπόρα να ήταν το Αμβούργο!» (Ι. Κ. Πρετεντέρη -ΒΗΜΑ)

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο «ΝΟΜΙΜΟΣ» ΠΟΛΕΜΟΣ! «Η Ευρώπη (μείον η Βρετανία και συνεπώς διασπασμένη) προσπαθεί να αποτρέψει έναν αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ. Και πρέπει να τον αποτρέψει. Προσοχή: μπορεί αύριο ένας "νόμιμος", μέσω ΟΗΕ, πόλεμος εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν να αποδειχθεί πολλαπλά αναγκαίος» (Ριχ. Σωμερίτης -ΒΗΜΑ)

ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ: «Αν στόχος του Αριέλ Σαρόν, με τη νέα πολιορκία του αρχηγείου του Γιάσερ Αραφάτ, στη Ραμάλα, ήταν η περαιτέρω εξασθένιση του 73χρονου ηγέτη των Παλαιστινίων και η συντριβή του ηθικού των συμπατριωτών του, τότε το τελευταίο 48ωρο πρέπει να ήταν αποκαρδιωτικό για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τους υποστηρικτές του. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν όλες τις σημαντικές πόλεις της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα τεθωρακισμένα των δυνάμεων κατοχής που δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ (Π. Παπακωνσταντίνου -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ