Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα ... «βουβάλια»

Οι πρωθυπουργικές θεωρίες περί «προοδευτικής πρότασης» (την ...εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ) και «συντηρητικής πρότασης» (που την εκπροσωπεί η ΝΔ), και που «συγκρούονται» στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι λογύδρια άνευ ουσίας. Είναι υποκρισία. Είναι το ψέμα, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εγκλωβίσει, να εξαπατήσει και να αιχμαλωτίσει λαϊκά στρώματα στο όνομα των «κεντροαριστερών» διαφορών του από τη ΝΔ...

***

Οι δηλώσεις Καραμανλή και η γενικότερη τακτική της ΝΔ περί «αντικυβερνητικού μηνύματος» στις εκλογές, συνιστούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της εξαπάτησης. Η ΝΔ θέλει καταδίκη της κυβέρνησης, για να έρθει αυτή και να εφαρμόσει στη θέση του ΠΑΣΟΚ την ίδια πολιτική. Η αλήθεια είναι, απλή, και για τους δύο: Το, μεν, ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει ή τουλάχιστον να περιορίσει στις δημοτικές εκλογές την αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του. Η, δε, ΝΔ, θέλει να χρησιμοποιήσει τους δήμους και τις νομαρχίες σαν «πολεμίστρες» για την κατάληψη ...της Βαστίλλης, στις επόμενες εκλογές.

***

Την ώρα που τα «βουβάλια τσακώνονται», ο λαός καλείται να ξεχάσει ότι μετά τις εκλογές θα είναι πάλι εκείνος που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό. Μετά τις εκλογές, οι κάλπικες «διαχωριστικές γραμμές» θα έχουν ξεχαστεί. Τότε νομάρχες και δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα καλούν από κοινού το λαό να πληρώσει για περισσότερα τέλη, για περισσότερα χαράτσια.

***

Οι δημοτικές και νομαρχιακές δεν πρέπει να μετατραπούν σε ένα «ελεγχόμενο γκάλοπ». Μπορούν και πρέπει να λάβουν, πράγματι, χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ενα δημοψήφισμα, που θα στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης της ΠΑΣΟΚικής και της Νεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης.

Σε όσο περισσότερους δήμους και νομαρχίες υπερψηφιστούν τα πραγματικά αριστερά, τα πραγματικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια, τόσα περισσότερα «δάχτυλα» θα κοπούν από το μακρύ αντιλαϊκό χέρι του δικομματισμού. Πράγμα ωφέλιμο. Για τους δήμους, τις νομαρχίες και όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ