Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προπαγανδιστική εκστρατεία

Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη «δικαιολόγηση» της επέμβασης στο Ιράκ, μέσα από μια πλύση εγκεφάλου που στηρίζεται σε κατασκευασμένα στοιχεία, όπως έχει συμβεί εξάλλου σε όλες τις μέχρι τώρα επεμβάσεις

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Μπορεί οι ΗΠΑ να περιφρονούν επιδεικτικά τις άνευ αντικρίσματος αντιρρήσεις που ψελλίζουν οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοί» τους και να προεξοφλούν βάσιμα τη συστράτευσή τους στη νέα σφαγή του ιρακινού λαού, αλλά δεν μπορούν να αγνοήσουν τις αντιδράσεις των λαών. Οι επίδοξοι κοσμοκράτορες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πανίσχυρη πολεμική μηχανή τους θα αποδειχθεί παντελώς άχρηστη για την επίτευξη των εγκληματικών σχεδίων τους, αν οι δρόμοι των μεγαλουπόλεων πλημμυρίσουν από τη δίκαιη απαίτηση των λαών για να αποτραπεί ο αναπόφευκτος πόλεμος.

Η «ανάσχεση» και εξουδετέρωση ενός ρωμαλέου «απειλητικού» φιλειρηνικού κινήματος αποτελεί, λοιπόν, το βασικό στόχο σε αυτή την προπαρασκευαστική φάση του πολέμου κατά του Ιράκ. Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη «δικαιολόγηση» της επέμβασης, μέσα από μια πλύση εγκεφάλου που στηρίζεται σε κατασκευασμένα στοιχεία, όπως έχει συμβεί εξάλλου σε όλες τις μέχρι τώρα επεμβάσεις (θυμηθείτε πώς δικαιολόγησαν το αιματοκύλισμα σε Βοσνία, Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ κ.ο.κ.).

Ακριβώς αυτό το σκοπό υπηρετεί ο «φάκελος» με τα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από τις μυστικές υπηρεσίες στοιχεία που παρουσίασε χθες ο τσανακογλείφτης των αφεντικών της Ουάσιγκτον, ο Τ. Μπλερ. Με τη βοήθεια των στρατευμένων «διεθνών» ΜΜΕ θα επιχειρηθεί να καλλιεργηθεί μια σύγχυση στην «κοινή γνώμη», η οποία θα υποχρεωθεί να σκεφτεί «μήπως το Ιράκ αποτελεί απειλή για την ειρήνη;»(!).

Η στρατιωτική επιχείρηση θα έχει στόχο «να ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσεΐν και όχι να πλήξει τον ιρακινό λαό», ισχυρίστηκε χθες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, επιχειρώντας να αποκρύψει το μέγεθος της φρίκης του πολέμου. Η προπαγανδιστική εκστρατεία, η οποία κατά κανόνα καθορίζει και την έκβαση του πολέμου περισσότερο από την αναμέτρηση στο «πεδίο της μάχης», θα ενταθεί στο έπακρο το διάστημα μέχρι την προγραμματισμένη επέμβαση στις αρχές του 2003. Επαγρυπνείτε!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ