Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασφάλεια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α ΜΑΛΙΣΤΑ! Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης για θέματα ασφάλειας πτήσεων πρόκειται να βρεθεί η Ελλάδα, μετά την ευνοϊκή επ' αυτού εισήγηση του Αμερικανού πρεσβευτή Τόμας Μίλερ. Είδες για να τα πηγαίνεις καλά στον «αντιτρομοκρατικό αγώνα»; Υπάρχουν ωφέλειες.

Βέβαια, υπάρχουν και κάτι μικρολεπτομέρειες. Για παράδειγμα, θα είμαστε μια χώρα με εγγυημένη ασφάλεια πτήσεων, με ένα αεροδρόμιο το οποίο ελέγχει μια γερμανική εταιρία και έναν εθνικό αερομεταφορέα που οδηγούν στη διάλυση και το ξεπούλημα. Αλλα αυτά δε μετράνε φαίνεται.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανθρωπιστική η χτεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επικείμενη επέμβαση στο Ιράκ. Είναι λέει κατά των «μονομερών» ενεργειών και ζήτησε παρέμβαση του ΟΗΕ.

Δηλαδή, αν βομβαρδιστούν (ως είθισται) χιλιάδες άμαχοι με «πολυμερείς» ενέργειες και υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, τότε δε θα πάθουν τίποτε και οι βομβαρδισμοί θα είναι άκρως ανθρωπιστικοί και για το κάλο του πλανήτη.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές. Προφανώς δεν τα έχουν αναλύσει σωστά τα πράγματα.

Ιδίως αυτή την περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την πλήρη προσοχή της κυβέρνησης. Και τα ρουσφέτια τους κάνουν και έργα βιτρίνας της τελευταίας στιγμής κάνουν και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Με τη διαφορά ότι το πρόβλημα δεν είναι αν η κυβέρνηση δίνει προσοχή στους δήμους. Ας τους δώσει τα χρήματα που πρέπει, για παράδειγμα, και η προσοχή της ας λείπει.

Μόνο που για την ουσία του πράγματος ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ κάνουν κουβέντα. Βλέπετε, σε αυτό το σημείο συμφωνούν απόλυτα, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ