Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τρομο-ειδήσεις

Ειδήσεις που «ζωγραφίζουν» το «νέο» κόσμο, της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Ειδήσεις που τρομάζουν:

Πρώτη είδηση: Η διαδικασία «ανοικοδόμησης» του Αφγανιστάν, και στη συνέχεια του Ιράκ, απαιτεί την παρουσία ειρηνευτικής δύναμης 400.000 ανδρών! Οι 300.000 θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν και οι 100.000 στο Ιράκ. Τα στοιχεία είναι από μελέτη του αμερικανικού στρατού (Army's Center of Military), που δημοσίευσε η «Ουάσιγκτον Ποστ» την περασμένη Δευτέρα.

Είναι προφανές: Στη «νεοταξίτικη» διάλεκτο η κατοχή έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «ανοικοδόμηση»...

Δεύτερη είδηση: Από την εφημερίδα «L. A. Times» προβάλλονται τα νέα θεωρητικά σχήματα που κατευθύνουν τις κινήσεις της αμερικανικής διοίκησης. Η θεωρία του ντόμινο, και ασφαλώς τα κέρδη που επιφυλάσσει, είναι - κατά την εφημερίδα - αυτή που καθοδηγεί τα βήματα των αμερικανικών γερακιών. Οπως λένε, αν ρίξουν τον Σαντάμ και εγκαταστήσουν ένα φιλοαμερικανικό καθεστώς, τότε ηγεσίες σε χώρες όπως το Ιράν, η Συρία και η Σαουδική Αραβία θα δεχτούν αφόρητες εσωτερικές πιέσεις για «δυτικά» ανοίγματα.

Θεωρία του ντόμινο ή προετοιμασία των νέων μετώπων;

Τρίτη είδηση: Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας χτες ζήτησε (ή διέταξε) από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ τη δημιουργία ενός σώματος 20.000 ανδρών, που θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης χρειαστεί, «τρομοκρατικές» απειλές και κράτη-«παρίες» που υποθάλπουν «τρομοκράτες».

Πόλεμοι «ανά πάσα στιγμή»! Οι μέγιστοι τρομοκράτες επί το έργον...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ