Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαφωνίες για την προεκλογική τακτική

Η προεκλογική τακτική της «απόλυτης πολιτικοποίησης» των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών διχάζει τα στελέχη της ΝΔ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να στηριχτεί με κάθε μέσο η υποψηφιότητα του Γ. Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών.

Την ύπαρξη διαφωνιών μεταξύ των ηγετικών στελεχών του κόμματος πάνω στην προεκλογική τακτική επιβεβαίωσε χτεσινή δήλωση του Γ. Σουφλιά, με την οποία επιχειρεί να πείσει ότι η τακτική που πρότεινε ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού έγινε δεκτή και με βάση αυτή «πορεύεται» τώρα το κόμμα. Η στρατηγική της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές στηρίχτηκε, όπως αναφέρει, στη διαπίστωση ότι «οι εκλογές αυτές, ιδιαίτερα στις Νομαρχίες και τους μεγάλους Δήμους, εκπέμπουν με τρόπο αυθεντικό σημαντικά πολιτικά μηνύματα, είναι πολιτικές εκλογές». Στη βάση αυτή εισηγήθηκε προ 15 ημερών για κεντρικό σύνθημα, τόσο για ολόκληρη την Ελλάδα όσο και για την υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς το «στείλτε μήνυμα». «Αυτό - τονίζει - έγινε αποδεκτό και με βάση αυτό εδώ και αρκετές μέρες προετοιμάζονται οι διαφημιστικές καμπάνιες».

Η δήλωση του Γ. Σουφλιά αποτελεί απάντηση σε διαφωνίες που έχουν διατυπώσει για αυτή την τακτική ηγετικά στελέχη, όπως ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος θεωρεί ότι το σύνθημα «στείλτε μήνυμα» ειδικά για την υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς μπορεί να γίνει μπούμερανγκ για ΝΔ στην περίπτωση που υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα. Αν και οι επιφυλάξεις του είχαν αρθεί σε προχτεσινή σύσκεψη με τον Κ. Καραμανλή, η χτεσινή δήλωση Σουφλιά αναζωπύρωσε την κόντρα. Στο πλαίσιο αυτό «κύκλοι» από το περιβάλλον του άφηναν αιχμές κατά του Λαρισαίου πολιτικού, λέγοντας πως «ο Β. Μεϊμαράκης ό,τι έχει να πει το λέει στα όργανα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε χτες τη «γραμμή» για τις δημοτικές εκλογές, καλώντας τους πολίτες να «στείλουν ένα μήνυμα», διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και την υπερνομαρχία Αθηνών και «για όλη την Ελλάδα».

Ο Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να σχολιάσει πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη για απόσυρση της υποψηφιότητάς του αν ο Γ. Τζαννετάκος ζητήσει συγγνώμη από την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο Γ. Τζαννετάκος, αλλά επιχείρησε να επιδείξει μια δήθεν αγέρωχη στάση, λέγοντας πως «ό,τι είχα να πω το έχω πει, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο και γράμματα γνωρίζω». Την ίδια στιγμή, μεθοδεύεται παρασκηνιακά μια χειραψία του Γ. Τζαννετάκου τόσο με τον Χριστόδουλο όσο και με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, σαν απόδειξη ότι γεφυρώθηκε το «ρήγμα με την εκκλησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ