Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κλίμα νεομακαρθισμού...

Οταν αύριο θα ξεφουσκώσει και αποσυρθεί ο «αντιεξουσιαστικός χώρος», αυτό που θα έχει μείνει θα είναι τα «τείχη» που «ανεπαισθήτως» έστησαν γύρω από τον ελληνικό λαό

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Μόνον όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να διακρίνουν ότι η αναθέρμανση της τρομο-λαγνείας αποσκοπεί στη «δικαιολόγηση» λήψης νέων μέτρων καταστολής κατά των λαϊκών αγώνων (ο νέος «τρομονόμος» πρέπει να κατατεθεί μέσα στο φθινόπωρο). Ταυτόχρονα, το νέο κύμα τρομο-υστερίας έχει στόχο τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση του λαού, ώστε οι πάντες «να κάτσουν φρόνιμα».

Μάλλον από αυτή τη σκοπιά πρέπει να ιδωθούν τα «γεγονότα» των τελευταίων ημερών. Την πορεία των «αντιεξουσιαστών» (τουλάχιστον όπως προβλήθηκε από τα ΜΜΕ) και την επίθεση κουκουλοφόρων κατά της «Απογευματινής», ακολούθησε ένα νέο κυνήγι μαγισσών, με τους κουκουλοφόρους των τρομο-παράθυρων να εμφανίζονται δικαιωμένοι και προκλητικά επιθετικοί. Γενικότερα διαμορφώνεται ένα κλίμα νεομακαρθισμού, ενώ δυναμώνουν οι φωνές για τσάκισμα όσων «απειλούν τη δημοκρατία»!

Ο εχθρός δεν είναι βέβαια τα «Εξάρχεια» και ο λεγόμενος αντιεξουσιαστικός χώρος, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι διαβρωμένος από τις πάσης φύσεως κρατικές υπηρεσίες, εγχώριες και ξένες. Θέλουν όμως αυτόν το χώρο να τον «αναστήσουν» και να τον παρουσιάσουν ως «αντίπαλο δέος», ακριβώς για να δικαιολογήσουν τη συνέχεια της «αντιτρομοκρατικής δράσης». Οταν αύριο θα ξεφουσκώσει και αποσυρθεί ο «αντιεξουσιαστικός χώρος», αυτό που θα έχει μείνει θα είναι τα «τείχη» που «ανεπαισθήτως» έστησαν γύρω από τον ελληνικό λαό.

Δεν παραπλανά κανέναν η δήθεν δημοκρατική στάση της κυβέρνησης, που τάχα δεν υποκύπτει στις πιέσεις για περιορισμό των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, ενώ είναι η ίδια που έχει επιβάλει τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα διά πυρός και σιδήρου, τσακίζοντας όποιον αντιστέκεται. Το κύριο, λοιπόν, είναι το Μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία (κρατική και «νέας τάξης») και στην καταστολή. Ακριβώς τη συγκρότηση αυτού του Μετώπου επιχειρούν να πλήξουν με τις προβοκάτσιες και τους κουκουλοφόρους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ