Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραμένει στο «Δίκτυο» ο ΣΥΝ

Δεν αποχωρεί τελικά ο Συνασπισμός από το «Δίκτυο», στο οποίο ανήκε η πρωτοβουλία διοργάνωσης της προχτεσινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας με τα γνωστά έκτροπα, όπως μερίδα του Τύπου έσπευσε χτες να αναγγείλει.

Να σημειώσουμε ότι στελέχη του Συνασπισμού ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του «Δικτύου» και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στις γραμμές του. Να υπενθυμίσουμε ότι χτες η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ανήγγειλε από την πρώτη της σελίδα πως ο ΣΥΝ, λόγω της δυσφορίας του για τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αποχωρεί από το «Δίκτυο». Αυτή η εκτίμηση βασίστηκε, ως φαίνεται, στη δήλωση του συντονιστή της ΠΓ του ΣΥΝ Στ. Πιτσιόρλα, που φιλοξενούσε η εφημερίδα, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε σχέση με ανθρώπους που έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην τρομοκρατία».

Χτες, ωστόσο ο Στ. Πιτσιόρλας προέβη σε επανορθωτική δήλωση, τέτοια που να ικανοποιεί μάλλον όλες τις πλευρές, εντός και εκτός Συνασπισμού. Συγκεκριμένα, ανέφερε στο ραδιόφωνο του «Φλας»: «Θεωρώ ότι και το "Δίκτυο" έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι μετείχε σ' αυτή την εκδήλωση και τη συνδιοργάνωσε. Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να το διαχωρίσουμε, διότι δεν ήταν το "Δίκτυο" που φώναζε αυτά τα συνθήματα, όμως είναι μεγάλη η ευθύνη του που έδωσε τη δυνατότητα σε μια πορεία να υπάρξει αυτή η εικόνα».

Διευκρίνισε ωστόσο πως «από κει και πέρα δεν έχουμε κανένα λόγο να έχουμε μια ρήξη ή οτιδήποτε άλλο. Ούτως ή άλλως, με το "Δίκτυο" συνεργαζόμασταν, όποτε συνεργαζόμασταν, στα σημεία στα οποία συμπίπταμε. Τώρα στα θέματα αυτά η αντίθεσή μας είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Σε κάθε περίπτωση να αναφέρουμε απλά ότι το όλο θέμα έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε μερίδα στελεχών του ΣΥΝ και αποτελεί, ως φαίνεται, την αφορμή για να επανακάμψουν διαφωνίες γύρω από την τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ