Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Παραπλανητικές κόντρες και τρομοκέρδη

Κέρδη σε πολλά επίπεδα επιχειρεί να αποκομίσει ο δικομματισμός από την εκμετάλλευση του κλίματος τρομο-λαγνείας, καθώς αναγορεύουν το ζήτημα της «τρομοκρατίας» σε κριτήριο ψήφου στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ συμπίπτουν απόλυτα στην «αντιτρομοκρατική θωράκιση» (απέναντι στον εχθρό - λαό εννοείται), ωστόσο μοιράζουν ρόλους και κοντράρονται μεταξύ τους, προκειμένου να παραπλανήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο των λαϊκών μαζών. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (πορεία αντιεξουσιαστών, επίθεση κουκουλοφόρων κατά της «Απογευματινής») αποτέλεσαν αφορμή για ένα νέο γύρο δικομματικής κόντρας, με την κυβέρνηση Σημίτη να διεκδικεί ρόλο ...προστάτη των ελευθεριών(!) και την ηγεσία της ΝΔ να εμφανίζεται σκληρή και άτεγκτη ενάντια σε όσους «υπονομεύουν τη δημοκρατία»(!).

Ο Κ. Καραμανλής, σε χθεσινή του τοποθέτηση, επέρριψε στην κυβέρνηση ευθύνες για «τα όσα παράλογα και προκλητικά διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες», αναφερόμενος στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την «απρόκλητη» επίθεση κατά της «Απογευματινής». Δυστυχώς, είπε, για μια ακόμη φορά, τα παραπάνω «αποδεικνύουν ότι η ανευθυνότητα της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη, όταν ανοίγει διάλογο με τους τρομοκράτες, όπως εγκαίρως είχαμε ειδοποιήσει». Κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», αποφεύγοντας, ωστόσο, την υπόδειξη συγκεκριμένων μέτρων, ενώ ζήτησε και τη «δυναμική παρουσία του κάθε Ελληνα πολίτη» για τη «διαφύλαξη της δημοκρατίας». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «είναι χρέος όλων μας να απομονώσουμε οριστικά όλους όσοι, επικαλούμενοι τη δημοκρατία, υπογείως επιχειρούν να την αποδυναμώσουν, να την υπονομεύσουν», χωρίς βεβαίως να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την καταδίκη της επίθεσης κατά της «Απογευματινής», επισημαίνοντας ότι «εμείς πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε τη βία που εκδηλώνεται κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών»(!). Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε με έπαρση ότι «δε θα δεχτούμε το κλίμα αμφισβήτησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων, για να μη δικαιωθούν αυτοί που αμφισβητούν τη δημοκρατία»(!). Ακόμα «δε θα αποδεχτούμε αντιλήψεις περί προληπτικών απαγορεύσεων ή προληπτικών συλλήψεων, που σε τελική ανάλυση επιδιώκουν, όχι μόνο να μειώσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και να επισκιάσουν την επιτυχία που είχε η κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας»(!). Χαρακτήρισε τις παραπάνω αντιλήψεις «ακροδεξιές», φωτογραφίζοντας ότι πίσω τους βρίσκεται η Ρηγίλλης, ενώ απέκρουσε ως λαϊκισμό την κατηγορία του προέδρου της ΝΔ για διάλογο με τους τρομοκράτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2010-10-20 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται νέα αντιδραστικά μέτρα(2007-01-17 00:00:00.0)
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ(2004-07-27 00:00:00.0)
Με προληπτικές επιθέσεις απειλεί ο Χάουαρντ(2002-12-03 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της μεγάλης αντιπολεμικής συγκέντρωσης(2002-11-01 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγορίες για την «τρομοκρατία»(2002-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ