Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17Ν»
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Εθνος» αναφέρει ότι «στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλέον ένα μικρό τμήμα του θησαυρού της "17Ν" που συνολικά υπολογίζεται στα δύο δισεκατομμύρια δραχμές. Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του Αλ. Γιωτόπουλου στους Λειψούς, εντοπίστηκε κρυψώνα εντός της οποίας βρέθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ». Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι «καινούρια στοιχεία, που είναι πιθανό να ανοίξουν νέο κύκλο ερευνών για πρόσωπα που σχετίζονται με τη "17Ν", έφερε στο φως ο συνεχιζόμενος εργαστηριακός έλεγχος ευρημάτων στις δύο "γιάφκες" της οργάνωσης. Εγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που εσπευσμένα έφθασε χθες στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Κυριάκου Καρούτσου, έθεσε υπόψη του δικαστή την ύπαρξη πιστοποιημένων για την ακρίβεια των νέων ευρημάτων, η ταυτότητα των οποίων δεν οδηγεί σε κάποιον από τους ήδη συλληφθέντες».

Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε χτες από ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος, όμως, διέψευσε ότι η πληροφορία για την ύπαρξη της κρυψώνας διοχετεύθηκε από κρατούμενους της «17Ν» στον Κορυδαλλό. Υποστήριξε ότι ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Σταθμού Λειψών, ο οποίος επιτηρεί το εξοχικό σπίτι του Α. Γιωτόπουλου, είχε εντολή να ερευνά την κατοικία. Σε ένα σημείο του ελεύθερου χώρου της ανακάλυψε έναν λιθοσωρό, που από τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες οι πέτρες υπέθεσε ότι επρόκειτο για κρυψώνα και την ερεύνησε.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» σε δημοσίευμά του σχετικά με τον ΕΛΑ αναφέρει: «Σοβαρές απορίες και προβληματισμό προκαλεί το διαμορφούμενο από κυβερνητικούς κύκλους κλίμα, με στόχο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι δύσκολο να ανευρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για τον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα και κατά συνέπεια να παραπεμφθούν οι συλλήψεις στις καλένδες». Σημειώνει ακόμη: «Το επιχείρημα το οποίο αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι δύσκολα θα βρεθούν στοιχεία για οργανώσεις που έχουν πάψει εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια».

Η «Αυριανή» προβλέπει πως «καταιγίδα συλλήψεων μελών της 17Ν, του ΕΛΑ και της 1ης Μάη έρχεται μετά τις Δημοτικές. Η θηλιά της εξάρθρωσης της εγχώριας τρομοκρατίας θα αρχίσει να σφίγγει ακόμα περισσότερο τους εκτός Κορυδαλλού, πλην όμως τρομοκρατημένους τρομοκράτες, όχι μόνο λόγω του "κλοιού αναπνοής" των φανερών παρακολουθήσεων της Αντιτρομοκρατικής αλλά και από το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα απαγωγής από τα κομάντα του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, πριν τους περάσουν βραχιόλια οι ελληνικές διωκτικές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ