Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Θίασος σκιών

Ενα είναι βέβαιο. Οτι από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, όλοι αυτοί που κόπτονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εμφανιστούν με τα πινέλα τους. Οχι για να βάψουν τις προσόψεις των πολυκατοικιών, αλλά για να χρωματίσουν με μπλε ή πράσινο τους δήμους και τις περιφέρειες. Αυτός είναι ο προφανής τους στόχος, που τον φωνάζουν, μάλιστα, όλες αυτές τις μέρες συναγωνιζόμενοι σε γελοιότητα, κατασπαταλώντας απίστευτα ποσά για να προβάλουν το ενδιαφέρον τους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σαν πρωταγωνιστές σε θέατρο σκιών, πραγματικές σκιές οι προβεβλημένοι υποψήφιοι μόνο γέλιο μπορούν να βγάλουν, όπως κινούνται στο ρημαγμένο σκηνικό των δήμων, των κοινοτήτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπόσχονται τα πάντα, γεφύρια στην Ομόνοια και θάλασσα στο Σύνταγμα, οι άνθρωποι που καμία σχέση, καμία επαφή δεν έχουν με την πραγματικότητα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης. Προβλήματα, για τα οποία κύριοι, αν όχι αποκλειστικοί, υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι κομματικοί μηχανισμοί που τους στηρίζουν. Πράσινοι και γαλάζιοι δεν κυβερνούν αυτόν τον τόπο;

Γαλάζιοι και πράσινοι υποψήφιοι είναι ήδη έτοιμοι να ξαναβάψουν με τα χρώματά τους τους χάρτες και δίνουν μάχες για να εξασφαλίσουν μια ακόμη πινελιά του δικού τους χρώματος. Στημένες δημοσκοπήσεις, στημένες εκπομπές, στημένες (πληρωμένες) συνεντεύξεις. Στημένοι κι οι ίδιοι με ψεύτικα χαμόγελα και κάλπικο ενδιαφέρον, επιδιώκουν να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τον κόσμο. «Εμείς ζούμε για να λύνουμε τα προβλήματά σας, εμείς υπάρχουμε για να σας εξυπηρετούμε». Προεκλογικά χαμόγελα, που θα σβήσουν με το κλείσιμο της κάλπης, που θα χαθούν για τέσσερα χρόνια, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Δοκιμασμένες συνταγές των γαλαζοπράσινων εραστών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για φανταστείτε τους, όμως, μαυρισμένους το βράδυ των εκλογών, με αυτό το ψεύτικο χαμόγελο, που μας χαρίζουν όλες αυτές τις μέρες, παγωμένο και αμήχανο στο ψεύτικο προσωπείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ