Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την επίθεση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις απειλές κατά των δημοσιογράφων και την επίθεση με βόμβες κατά της «Απογευματινής». Επισημαίνει ότι «εμμένοντας στις προηγούμενες εκκλήσεις της προς τους δημοσιογράφους για σεβασμό των δεοντολογικών αρχών στην κάλυψη της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας, θεωρεί ότι οι μεθοδευμένες και συνεχείς επιθέσεις συνολικά εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου (όπως με ανατριχιαστικά και απάνθρωπα συνθήματα της πορείας στο κέντρο της Αθήνας και με τις αισχρότητες στο διαδίκτυο) δεν πρόκειται να πτοήσουν τους δημοσιογράφους». Παράλληλα αποδοκιμάζει τους ελάχιστους δημοσιογράφους, που εδώ και τρεις μήνες σπιλώνουν και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας, με την ανεύθυνη συντήρηση της τρομο-λαγνείας. Προσθέτει ότι «αυτοί δε δικαιούνται να οχυρώνονται πίσω από τις αρχές της ελευθεροτυπίας όταν την υπονομεύουν με την καθημερινή παραδημοσιογραφία τους».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας υπονομεύει την ομαλή δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και εκφράζει τη συμπαράσταση της προς «τους συναδέλφους της "Απογευματινής"».

Δήλωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση έκανε και ο Παναγιώτης Ξηρουχάκης, πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων κουκουλοφόρων» καταδικάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ο οποίος επισημαίνει ότι «τέτοια γεγονότα πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία και ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Εξάλλου με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αφού καταδικάζει την επίθεση κατά της «Απογευματινής», αλλά και τις επιθέσεις κατά των ανθρώπων του Τύπου, διαφωνεί με τις απόψεις που εκφράστηκαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνη για την απουσία φύλαξης στα εκδοτικά συγκροτήματα. Υποστηρίζει πως «οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις - ΑΕ, ως γνήσια κερδοσκοπικές εταιρίες, πρέπει αυτές οι ίδιες πρωτίστως να μεριμνήσουν για το έργο της φύλαξης, το δε έργο της Αστυνομίας πρέπει να είναι όλως επικουρικό και έργο συνδρομής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ