Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το «τρομοεμπόριο»

Να καταθέσει την άποψή της για τις συγκεντρώσεις του «Δικτύου» και τις ασχήμιες που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της πορείας της Τρίτης, αλλά και για την επίθεση κατά της «Απογευματινής», κλήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ χτες.

Οπως σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «ήδη έχουμε τοποθετηθεί, τα έχουμε καταδικάσει απερίφραστα και μάλιστα υποσημειώνεται και η συμπαράσταση του Κόμματος στην εφημερίδα. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τα θέματα. Εδώ δημιουργούνται ερωτήματα που παραπέμπουν στο γνωστό "είναι η κότα που γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα". Από τη μέρα που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, έχουμε όχι απλώς τρομο-λαγνεία, έχουμε μια επιχείρηση παραπληροφόρησης, υπερπληροφόρησης και σύγχυσης. Εχει καταλάβει το κουτσομπολιό γύρω από τη "17Ν" τη μερίδα του λέοντος στα ΜΜΕ. Γίνεται "τρομοεμπόριο", δεν ξέρω πώς να το πω αυτό. Την ευθύνη την έχει η ίδια η κυβέρνηση, από την άποψη ότι η ίδια ξεκίνησε να επιτρέπει διαρροές, να διοχετεύονται πληροφορίες πριν ακόμα συλληφθεί ο Σάββας Ξηρός. Επομένως η κυβέρνηση, τα μεγάλα συγκροτήματα και άλλοι παράγοντες άνοιξαν τους "ασκούς του Αιόλου" και μπέρδεψαν και μπερδεύουν τον κόσμο και μόνο με ένα κεφαλαίο ΑΙΣΧΟΣ μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει».

«Εμείς - συνέχισε - δε λάβαμε μέρος σ' αυτή τη διαδήλωση αν και υπήρξε ανοιχτό κάλεσμα, γιατί ήταν φανερό ότι πάει να μπερδέψει και να θολώσει τα νερά. Η ευθύνη του "Δικτύου" είναι πολύ μεγάλη διότι τους κουκουλοφόρους τους ξέρουμε και όταν παίρνεις μία ευθύνη ως οργάνωση - άμεσα ή έμμεσα - που δίνει μια κάλυψη σε αυτούς, το ζήτημα είναι τεράστιο».

Ακολούθως η Αλέκα Παπαρήγα κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι αρκετοί ανησυχούν για το τι θα γίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου, και τόνισε: «Αναμφισβήτητα προβληματιζόμαστε. Εμάς μας ενδιαφέρει οι πολιτικές μαζικές διαδηλώσεις και όχι το κρυφτούλι με την Αστυνομία και όποια άλλα παιχνίδια παίζονται. Αυτό που νομίζω πως απαιτείται είναι να έχουμε μια μεγάλη, μαζικότατη διαδήλωση στο Πολυτεχνείο, σωστά περιφρουρημένη. Να μην ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς μας στο όνομα αυτών των λίγων που θέλουν να τα κάνουν μαντάρα ή που θα προπαγανδίζουν υπέρ της τρομοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρυσοχοΐδης σε ...παράκρουση;(2020-11-28 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα(2019-11-21 00:00:00.0)
Το ΓΕΣ θα εκπαιδεύει ναύτες και σμηνίτες(2012-01-21 00:00:00.0)
Νέα παραίτηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων(2007-11-21 00:00:00.0)
Οι διαδηλώσεις «στο απόσπασμα»...(2002-12-20 00:00:00.0)
Στο δρόμο του Κουφοντίνα ο Σάββας Ξηρός(2002-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ