Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων

Καθορίστηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών η ειδική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 20 Οκτώβρη.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές των εκλογικών τμημάτων των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης αλλά και της επαρχίας η ειδική αποζημίωση προσδιορίστηκε στα 102 ευρώ ημερησίως και για τέσσερις ημέρες συνολικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε υπάρξει απροθυμία από τους δικηγόρους της Αθήνας να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθώς από τους 17.097 δικηγόρους που είναι γραμμένοι στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) είχαν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από τον πίνακα των δικαστικών αντιπροσώπων 5.077 δικηγόροι. Αν προσθέσουμε άλλους 1.750 δικηγόρους που εξαιρούνται για διάφορους λόγους (όριο ηλικίας, απουσία στο εξωτερικό, αναστολή άσκησης επαγγέλματος κλπ), τελικά οι διορισμοί έγιναν από ένα κατάλογο 10.270 δικηγόρων συμπεριλαμβανομένων και 1.002 ασκούμενων δικηγόρων, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να διοριστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ