Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογικό ενδιαφέρον για τη σχολική στέγη

ΚΟΛΩΝΟΣ. 162ο Δημοτικό Σχολείο - Ετοιμο εδώ και ενάμιση χρόνο... χωρίς οδική πρόσβαση... λόγω του σπαρμένου διπλανού οικοπέδου. Ενα παράδειγμα όπου γονείς και μαθητές γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε κεντρική διοίκηση και δήμο Αθήνας
ΚΟΛΩΝΟΣ. 162ο Δημοτικό Σχολείο - Ετοιμο εδώ και ενάμιση χρόνο... χωρίς οδική πρόσβαση... λόγω του σπαρμένου διπλανού οικοπέδου. Ενα παράδειγμα όπου γονείς και μαθητές γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε κεντρική διοίκηση και δήμο Αθήνας
Αποποιήθηκε πλήρως των ευθυνών της κυβέρνησης για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, μεταθέτοντας τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Το τι ψηφίζουμε την Κυριακή έχει να κάνει και με τα σχολεία μας», επισήμανε όταν κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Αθήνας Ντ. Μπακογιάννη η οποία είπε ότι το θέμα της σχολικής στέγης «θα έχει κλείσει την ερχόμενη τετραετία». Ο υπουργός Παιδείας ο οποίος χτες παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του ΟΣΚ, καταφέρθηκε ενάντια στον Δ. Αβραμόπουλο κατηγορώντας τον ότι εξαιτίας τους υπήρξαν δυσκολίες στη δέσμευση σχολικών χώρων και ότι 19 προγραμματικές συμβάσεις δεν προχώρησαν καν.

«Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να δεσμευτούν κατηγορηματικά, όχι ρητορικά, για τη σχολική στέγη σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, που κάνει το καθήκον του στο ακέραιο», είπε αναφερόμενος και στο ζήτημα της συντήρησης των σχολείων, την οποία η κυβέρνηση μετέθεσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους ανάλογους πόρους. Εκανε μάλιστα λόγο για «Τοπική Αυτοδιοίκηση με δύναμη, σθένος. Να ματώσει, αν χρειαστεί, σε σύγκρουση με συμφέροντα για τους σχολικούς χώρους».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σχολικής στέγης ύψους 2,25 δισ. ευρώ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και στη δέσμευση 18 αύλειων χώρων στην Αθήνα και σε περιφερειακούς δήμους οι οποίοι θα διαμορφωθούν σε «πολυδύναμες μονάδες πολιτισμού» με θέατρο, κινηματογράφο, βιβλιοπωλεία κλπ. Παρέλειψε δε να αναφερθεί στα σχέδια και για λειτουργία και σχολείων - γκαράζ που θα υπηρετούν όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις την έννοια της «ανταποδοτικότητας», η οποία φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο βάρος από την παιδαγωγική διάσταση του σχολείου.

  • Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων είναι αυτός που προκάλεσε, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, τις προγραμματικές συμβάσεις με το υπουργείο Παιδείας, εκ των οποίων τρεις ενεκρίθησαν αυτή τη σχολική χρονιά». Δήλωσε επίσης ότι οι υπόλοιπες 10 συμβάσεις βρίσκονται στα γραφεία του ΟΣΚ περιμένοντας έγκριση και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας «να μην παρασύρεται από το κλίμα των εκλογών».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΧΙ στην παράδοση στους ιδιώτες(2010-09-17 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τις συμπράξεις με ιδιώτες(2007-05-10 00:00:00.0)
Επικίνδυνα τα μισά σχολεία!(2003-12-02 00:00:00.0)
Διπλοβάρδια και σχολεία - γκαράζ(2003-09-17 00:00:00.0)
Να γίνει νέο Δημοτικό στους Γόννους Λάρισας(2003-07-24 00:00:00.0)
Σε κερδοσκοπική επιχείρηση μετατρέπεται ο ΟΣΚ(2002-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ