Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Στόχος των μεγάλων συμφερόντων παραλία και αεροδρόμιο

Η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα προχωρήσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης και ξεπουλήματος των χώρων αυτών

Ο Χρήστος Κορτζίδης, με το μεγάφωνο στον ώμο, επικεφαλής κινητοποίησης για να παραμείνουν στους δημότες η παραλία και οι άλλοι μεγάλοι χώροι της περιοχής
Ο Χρήστος Κορτζίδης, με το μεγάφωνο στον ώμο, επικεφαλής κινητοποίησης για να παραμείνουν στους δημότες η παραλία και οι άλλοι μεγάλοι χώροι της περιοχής
Το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ελληνικού, θα είναι καθοριστικό και για την τύχη της παραλίας του Αγίου Κοσμά και του χώρου των 5.500 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου που κινδυνεύουν να τσιμεντοποιηθούν ή να οικοπεδοποιηθούν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η μεταολυμπιακή τους χρήση να δοθεί βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η τύχη τους βέβαια δεν έχει κριθεί ακόμη οριστικά και σημαντικό ρόλο γι' αυτό έχει παίξει η «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό» που με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων του λαού της περιοχής. Είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι αν συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο θα παλέψει ώστε να ανακοπούν όλες οι δυσμενείς εξελίξεις που συνδέονται με την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και αφορά συγκεκριμένα:

  • Στην προώθηση, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, της λειτουργίας τεράστιου συνεδριακού κέντρου 12.000 θέσεων στα κτίρια του ανατολικού αερολιμένα που ήδη έχει προκηρύξει η ΕΤΑ ΑΕ να γίνει με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που προστέθηκε το καλοκαίρι, παρέχεται η δυνατότητα να ανεγερθούν στο χώρο αυτό και εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο ή ακόμη και Καζίνο!
  • Στη συσσώρευση πολλών ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε 2.500 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου με ένα θεσμικό πλαίσιο που αφήνει πολλά ανοιχτά «παράθυρα» για παραμονή τους και μετά τη διεξαγωγή των αγώνων.
  • Στον κίνδυνο για την οικοπεδοποίηση σημαντικού μέρους του πρώην αεροδρομίου, σύμφωνα με τις γνωστές δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη και πρόσφατα της Ντόρας Μπακογιάννη ή κατά τις δηλώσεις του Χρ. Παπουτσή περί... πίστας Φόρμουλα Ι!
  • Στην πρόβλεψη για κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου σε υπερτετραπλάσια έκταση (38.500 τ.μ.) από την αναγκαία για τη διεξαγωγή των Αγώνων (8.500 τ.μ.) και οι σχεδιασμοί για τη μεταολυμπιακή της χρήση ως μαρίνα χωρητικότητας 1.200 σκαφών με παράλληλες επιτρεπόμενες χρήσεις, όπως βενζινάδικων, εμπορικών καταστημάτων, συνεργείων επισκευής σκαφών, εκθέσεων σκαφών κλπ.

Η «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό» εκφράζοντας τη βούληση των κατοίκων της περιοχής διεκδικεί και προτείνει:

-- Τη μετατροπή της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε πάρκο υψηλού πρασίνου που θα συμπεριλαμβάνει ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

-- Τον περιορισμό του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Κέντρου στην απολύτως απαραίτητη έκταση των 8.500 τ.μ., τη διατήρηση του χαρακτήρα του ναυταθλητικού - ιστιοπλοϊκού κέντρου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κρίνοντας ως απαράδεκτη τη μεταολυμπιακή χρήση ως λιμένα, με παράλληλη προστασία του υπόλοιπου τμήματος της παραλίας και την ελεύθερη χρήση του από το κοινό για κολύμβηση.

-- Την αλλαγή του σχεδιασμού κατασκευής του αμαξοστασίου του τραμ δίπλα στα σπίτια.

Η χρηματοδότηση των αναπλάσεων των χώρων αυτών τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους και όχι με τη συμμετοχή των ιδιωτών που θα οδηγήσει στο ξεπούλημά τους σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Επίσης η διαχείριση των χώρων να γίνεται από το δήμο ή από δημόσιους φορείς με τη συμμετοχή του δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται το συλλογικό - κοινωνικό όφελος.

Ο Χρ. Κορτζίδης

«Η άνοδος σε ψήφους και σε ποσοστό του ψηφοδελτίου μας στην εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής - τονίζει στο «Ρ» ο Χρήστος Κορτζίδης - δείχνει την εμπιστοσύνη των δημοτών στην ιστορία της παράταξής μας, στη συνεπή στάση της απέναντι στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

«Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο επέλεξαν άλλο συνδυασμό επισημαίνοντας ότι και η θέση μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο ξεκάθαρη και από κρύσταλλο: Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ως δημοτική αρχή θα αξιοποιήσουμε κάθε θετική για την πόλη μας και τους δημότες παρέμβαση και έργο που θα γίνει με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο νυν δήμαρχος Ι. Εφραιμίδης και η παράταξή του είναι σε θέση να εγγυηθούν ότι ως διοίκηση θα αποτρέψουν τις αρνητικές συνέπειες από τον τρόπο που χωροθετούνται τα ολυμπιακά έργα και καθορίζεται η μεταολυμπιακή χρήση τους;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι παραλίες πρέπει να ανήκουν σε όλους (2005-08-07 00:00:00.0)
Ολα στο σφυρί (2005-04-03 00:00:00.0)
Θεμελιώνεται η «ταφόπλακα» (2004-12-03 00:00:00.0)
«Πάγωσε» την περιβαλλοντική μελέτη για τον Αγ. Κοσμά (2001-10-27 00:00:00.0)
Οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος της Ολυμπιάδας 2004 (2000-11-04 00:00:00.0)
Στη μάχη και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις! (1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ