Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη μάχη και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις!

Πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις της παραλίας του Σαρωνικού έχουν ριχτεί στη μάχη του δεύτερου γύρου, έτσι ώστε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών να κερδίσει το Ελληνικό! Να εκλεγεί δήμαρχος ο Χρήστος Κορτζίδης της "Δημοτικής Συνεργασίας" και να συνεχίσει τη μάχη, μαζί με τους κατοίκους, για τη διάσωση της παραλίας και του αεροδρομίου από τα κυβερνητικά σχέδια που θα την παραχωρήσουν σε ιδιώτες.

Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων από τη Γλυφάδα, το Φάληρο, το Ελληνικό και άλλους παραλιακούς δήμους έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τα σχέδια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών, για την περιοχή τους.

"Ψηφίστε Κορτζίδη"

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Παραλίας Σαρωνικού για την Οικολογία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη."Η υπερψήφιση του συνδυασμού του Κορτζίδη, "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" αποτελεί αποδοκιμασία των σχεδίων για την καταστροφή του Ελληνικού και εγγύηση ότι ο μεγάλος αγώνας για τη διάσωση της παραλίας και του χώρου του αεροδρομίου θα είναι νικηφόρος",επισημαίνει η ανακοίνωση.

"Η προσεχής τετραετία, συνεχίζει, είναι κρίσιμη για το μέλλον του Ελληνικού. Το ήδη εξαγγελθέν τεχνητό νησί - μαρίνα 120 στρεμμάτων στην παραλία του Ελληνικού, για τις ανάγκες δήθεν των Ολυμπιακών Αγώνων, και η πιθανή εγκατάσταση καζίνο σ' αυτό συνιστούν ένα οικολογικό - πολεοδομικό και κοινωνικό έγκλημα", επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

"Η καταστροφή της παραλίας αποτελεί τον προάγγελο κάποιων σχεδίων για την οικοδόμηση του χώρου του αεροδρομίου, τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ετσι, ο Δήμος Ελληνικού κινδυνεύει να υποβαθμιστεί τραγικά, την ίδια στιγμή που η απομάκρυνση του αεροδρομίου, του δίνει τη δυνατότητα για ριζική αναβάθμιση".

"Η σημερινή δημοτική αρχή (Κορτζίδη), καταλήγει, είναι η μόνη σε όλη την Αττική που αντιστάθηκε στα σχέδια για την "Ολυμπιακή" καταστροφή της παραλίας και παρουσίασε ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, φιλική προς το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, δέχτηκε το δημόσιο έπαινο των περιβαλλοντικών οργανώσεων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος των μεγάλων συμφερόντων παραλία και αεροδρόμιο (2002-10-16 00:00:00.0)
«Θα σταματήσουμε το καταστροφικό έργο»! (2002-04-02 00:00:00.0)
Η Αττική τσιμεντοποιείται με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς (2001-02-15 00:00:00.0)
Ο λαός θα αντισταθεί στην καταστροφή (2000-05-12 00:00:00.0)
Αντίσταση στα σχέδια καταστροφής (1998-10-16 00:00:00.0)
"Οχι" στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης (1998-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ