Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κάλεσμα για ευρύτερη συσπείρωση

Με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, που πηγάζει απ' το ότι ολοένα και περισσότεροι Πετροπουλιώτες στοιχίζονται στο πλευρό της, τα μέλη και τα στελέχη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" ρίχνονται στη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών. Μια μάχη που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε η Πετρούπολη να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αξιοπρέπειας, της προόδου, της συλλογικής διεκδίκησης, αναδεικνύοντας και πάλι δήμαρχο τον Γ. Γιώγο.

Από χτες κλιμάκια του συνδυασμού, με επικεφαλής τον δήμαρχο, περιοδεύουν στην πόλη, στα καφενεία, στις πλατείες, σπίτι σπίτι και συζητούν με τον κόσμο, πρόσωπο με πρόσωπο, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Ετσι ακριβώς, όπως έχουν μάθει να λειτουργούν τόσα χρόνια και από τη θέση της διοίκησης του δήμου. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, υποδέχονται θερμά τα στελέχη του συνδυασμού και εκφράζουν τη στήριξή τους σε αυτόν. Αρκετοί είναι αυτοί που ένιωσαν την ανάγκη της παραπέρα ενεργοποίησής τους και μπαίνουν στη μάχη των εκλογών.

Με την ψήφο του, την πρώτη Κυριακή, ο λαός της Πετρούπολης έδειξε την εμπιστοσύνη του στη δημοκρατική αγωνιστική πορεία του δήμου, στην ενωτική διεκδικητική πολιτική της δημοτικής αρχής, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του συνδυασμού.

Ο συνδυασμός, με ανακοίνωσή του, απευθύνεται προς όλους τους Πετροπουλιώτες και τους καλεί να τον ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά. "Σας καλούμε - τονίζεται - ανεξάρτητα απ' την πολιτική σας τοποθέτηση, πέρα απ' τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον καθένα να δώσει την ψήφο του σε άλλους συνδυασμούς την περασμένη Κυριακή - να κλείσετε την πόρτα στα νέα ήθη και τις νοοτροπίες "εισαγωγής" των τηλεοπτικών παραθύρων, να καταδικάσετε τον ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο που διάλεξε για να πολεμήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες και τις κατακτήσεις του πετροπουλιώτικου λαού, να γυρίσετε την πλάτη στις δήθεν φιλικές χαιρετούρες και στις θαυματουργές συνταγές λύσης όλων των προβλημάτων σας. Πείτε ΟΧΙ στις κάλπικες υποσχέσεις, στη φθορά συνειδήσεων, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Η Πετρούπολη που μοχθεί, αγωνίζεται, ονειρεύεται, θα νικήσει ξανά".

Τάζει από τα έτοιμα ο Κούγιας

Απ' την άλλη πλευρά, ο αντίπαλος συνδυασμός του Α. Κούγια,επικεντρώνει την προπαγάνδα σε έναν εσμό συκοφαντιών και ανέξοδων ρουσφετολογικών υποσχέσεων. Οι φωτογραφίες στο ιλουστρασιόν φυλλάδιο Κούγια καμιά σχέση δεν έχουν με την πόλη, όπως ακριβώς καμιά σχέση δεν έχει και ο επικεφαλής του συνδυασμού. Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες απ' τις "προγραμματικές αρχές" του, όπως η υπόσχεση για δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου, όταν ήδη είναι υπό κατασκευή και μέχρι τέλος του χρόνου θα λειτουργήσει. Η υπόσχεση για αξιοποίηση του χώρου της δεξαμενής της ΕΥΔΑΠ, που επίσης ήδη υλοποιείται. Ταυτόχρονα υπόσχεται εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, μέσω της δημιουργίας δημοτικής αστυνομίας (!), ενώ φτάνει στο σημείο να λέει ότι θα βάλει πούλμαν να μεταφέρει τους φοιτητές στις σχολές τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός της Πετρούπολης να αξιοποιήσει την πείρα του (2023-02-07 00:00:00.0)
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, για να αντιμετωπιστεί η αντεργατική λαίλαπα (2014-05-26 00:00:00.0)
Μαζί για νέες σελίδες αγωνιστικής ιστορίας (1998-10-24 00:00:00.0)
"Συνεχίζουμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί" (1998-10-17 00:00:00.0)
Ο λαός έχει και θέλει δήμαρχο αγωνιστή (1998-10-16 00:00:00.0)
Δήμαρχο αγωνιστή από την πρώτη Κυριακή (1998-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ