Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΚΚΙ
Στη βάση κριτηρίων η στάση στο β' γύρο

Με συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χτες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, εξέθεσε τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (ΚΕΕΑ) για τα αποτελέσματα του α γύρου καθώς και την ομόφωνη απόφασή της για τις επαναληπτικές εκλογές.

Η απόφαση θεωρεί ότι η επιτυχία του στόχου του ΔΗΚΚΙ, για "τη συγκρότηση προοδευτικού κοινωνικού μετώπου στο χώρο της Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής πολιτικής, οποιασδήποτε κομματικής προέλευσης", προωθήθηκε με την "πολιτικοποίηση και την αποφυγή της κομματικοποίησης των εκλογών". Απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει το αποτέλεσμα στους Δήμους Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και αλλού. Από την άλλη τονίζεται ότι "η επιβεβαίωση των επιλογών του κόμματος υποδεικνύει και προδιαγράφει τη στάση που θα ακολουθήσει το ΔΗΚΚΙ στο β γύρο", ενώ δίνεται βαρύτητα, όπως διατυπώνεται, στον αγώνα που έδωσε, "χωρίς παραχωρήσεις σε αξίες και αρχές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών".

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΔΗΚΚΙ στο β γύρο, όπου δε συμμετέχει με συνδυασμό, "καλεί κάθε μέλος και πολίτη να επιλέξουν, κατά την κρίση τους, με κριτήριο την προοδευτικότητα των προγραμμάτων, την αξιοπιστία προώθησής τους στην πράξη και την πραγματική αντίθεση στη νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική πολιτική". Με τον τρόπο αυτό αφήνονται ανοιχτές όλες οι πιθανές ερμηνείες και, όπως τόνιζαν στελέχη, αυτό σημαίνει δυνατότητα πολλαπλής επιλογής.

Ειδικά για την περίπτωση της υπερνομαρχίας Αθήνας, της επιλογής ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και παρόμοιες περιπτώσεις, κληθείς να απαντήσει ο Δ. Τσοβόλας επανέλαβε και πάλι τα παραπάνω κριτήρια, αποφεύγοντας να πει κάτι πιο συγκεκριμένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ