Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκε διεθνής μεγαλέμπορος κοκα'ϊνης

Διεθνής μεγαλέμπορος κοκαϊνης πιάστηκε προχτές από την Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για τον Μικαέλ Αντόνιος, γνωστό ως Μιχάλη Αντωνίου ή Μάικ, που γεννήθηκε το 1945 στην Αίγυπτο. Ο δράστης διώκεται με το 35/4-9-91 ένταλμα για αγορά, κατοχή, μεταφορά, εισαγωγή, αποθήκευση, εμπορία, εξαγωγή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Αντόνιος ήταν "εγκέφαλος" της μεγαλύτερης σπείρας διακίνησης κοκαϊνης, που έδρασε στην Ελλάδα και εξαρθρώθηκε το 1991. Τότε πιάστηκαν και κατηγορήθηκαν 22 άτομα (Ελληνες, Ιταλοί, Κολομβιανοί κ.ά.) για διακίνηση ναρκωτικών από τον Ισημερινό (Εκουαντόρ) στην Ελλάδα και την Ιταλία. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονταν οι Αλέκος Ζεκερίδης που βρίσκεται στη φυλακή Κορυδαλλού και ο Ηλίας Ορφανός, που δολοφονήθηκε το 1994.

Μετά την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης ο Αντόνιος βρίσκονταν στον Ισημερινό και παρά την αίτηση των ελληνικών αρχών για έκδοσή του, δικάστηκε στο Κίτο και αθωώθηκε για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Σε βάρος του, το 1994, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα του Αμστερνταμ για εισαγωγή - μεταφορά 860 κιλών κοκαϊνης στην Ολλανδία.

Ο δράστης ήρθε στη χώρα μας τον φετινό Σεπτέμβριο με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του. Εγκαταστάθηκε σε πολυτελή κατοικία στην οδό Σοφοκλέους 2 στη Βούλα. Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε πλαστό ελληνικό διαβατήριο που είχε εκδοθεί στο όνομά του. Επίσης, χρησιμοποιούσε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Ο Αντόνιος πιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής.

Την Κυριακή πιάστηκαν από την Αστυνομία οι Σπύρος Αθανασούλιας, 31 χρόνων, Σπύρος Φραγκούλης, 29 χρόνων, Ανδρέας Θέμελης, 33 χρόνων και ο Αλβανός Αλτίν Ρίστα, 23 χρόνων, ενώ αναζητείται ο συμπατριώτης του Σπύρος Μπούντο, 29 χρόνων. Κατηγορούνται ότι εισήγαγαν στην Ελλάδα από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (μαριχουάνα). Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν στην Κέρκυρα με ταχύπλοα και από εκεί με φορτηγά στην Αττική, όπου οι δράστες τα διακινούσαν, χρησιμοποιώντας μισθωμένα αυτοκίνητα και ταξί συνεργατών τους. Κατασχέθηκαν 162 κιλά μαριχουάνας, μικροποσότητα κοκαϊνης, 1.300.000 δραχμές και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο πιάστηκαν οι Δέσποινα Καμινάρη, 33 χρόνων και Αναστάσης Γιαντζής, 27 χρόνων. Κατασχέθηκαν 18 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τέσσερις ζυγαριές και τέσσερα κινητά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ