Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Πέραμα δε γυρίζει πίσω!

Με μεγαλύτερη ένταση, ξεκίνησε η μάχη του ψηφοδελτίου, με στόχο μια δημοτική αρχή ακόμα πιο ενισχυμένη και δυνατή, που θα μπει μπροστά στους νέους αγώνες για διεύρυνση των κατακτήσεων

Το Πέραμα δε γυρίζει πίσω! Αυτό το μήνυμα εκπέμπεται από όλες τις γειτονιές του Περάματος, τις οποίες από σήμερα το πρωί "οργώνουν" οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης "Πέραμα Σύγχρονη Πόλη", με επικεφαλής τον σημερινό και υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο.Η μάχη του ψηφοδελτίου, που, ήδη, έχει ξεκινήσει με ένταση, από σπίτι σε σπίτι, δε δίνεται μόνο για να αναδειχτεί ξανά πρώτη η σημερινή δημοτική αρχή την ερχόμενη Κυριακή, αλλά για να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη, πιο δυνατή, για να οργανώσει τους νέους αγώνες των Περαματιωτών για τη διεύρυνση των κατακτήσεών τους, για μια ανθρώπινη πόλη.

Στο πλευρό του Γιάννη Πατσιλινάκου, τάσσεται και η συντριπτική πλειοψηφία των εμποροβιοτεχνών. Το απέδειξαν οι ίδιοι με τη θερμή υποδοχή τους, στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του υποψήφιου δημάρχου στα μαγαζιά της λεωφόρου Ειρήνης, αλλά και με τις ζεστές κουβέντες που αντάλλαξαν. "Πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε, να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε. Πρέπει οι Περαματιώτες να αποφύγουν το πισωγύρισμα", σημείωσε η Ελένη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος οπτικών "Οπτικό Κέντρο". Η Αμαλία Μίαρη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος παιδικών ρούχων "Μοντελίνο", επισήμανε: "Ο Πατσιλινάκος έχει προσφέρει και στον πολιτισμό. Ποτέ στο Πέραμα δεν έγιναν τόσα για τον πολιτισμό, για την αναβάθμιση του επιπέδου των πολιτών, όσα έγιναν τα χρόνια αυτά. Ετρεξε για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που για μας, τους εμπόρους, αποτελεί πηγή ζωής".

"Αγωνίστηκε για το Πέραμα. Αλλωστε, αυτό φαίνεται. Γι' αυτό θέλουμε δήμαρχο ξανά τον Πατσιλινάκο" τόνισε και η Αρετή, ιδιοκτήτρια του εμπορικού καταστήματος "ΕΥΑ". "Αγωνίζεται, τρέχει", ήταν τα λόγια της ιδιοκτήτριας του βιβλιοπωλείου "Χρυσό Φτερό". Η Γεωργία, φαρμακοποιός, είπε: "Πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε να τελειώσει το έργο του". "Δήμαρχε, δε χρειάζεται να λες τίποτα. Το Πέραμα ψήφισε", ανέφερε και ο Δημήτρης Ψ. συνδιαχειριστής βενζινάδικου, μόλις τον είδε.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στη γειτονιά της οδού Νεωρίων.Οι κάτοικοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Ι. Πατσιλινάκου βγήκαν στο δρόμο για να τον υποδεχτούν, ενώ κυριαρχούσε η φράση: "Γιάννη είμαστε μαζί σου".

Ο Ι. Πατσιλινάκος ευχαρίστησε τους κατοίκους του Περάματος για το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και υπογράμμισε ότι ο αγώνας που ξεκίνησε αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να συνεχιστεί για την επόμενη τετραετία. "Το μόνο που τάζουμε, τόνισε, είναι αγώνας για μια ανθρώπινη πόλη και καλούμε όλους να πάρουν μέρος σ' αυτόν". Οι περιοδείες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ στις γειτονιές του Περάματος, ενώ στο πλευρό του Ι. Πατσιλινάκου βρέθηκαν μεταλλεργάτες και ναυτεργάτες του Περάματος.

Στο μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκεια των Περαματιωτών προκάλεσε η απόφαση του Ν. Νικολαϊδη, υποψηφίου δημάρχου που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, να δηλώσει τη συμπαράστασή του για το δεύτερο γύρο στο ψηφοδέλτιο του Ι. Λαγουδάκου, που υποστηρίζει η ΝΔ. Μάλιστα, προχτές αργά το βράδυ, έγινε σύσκεψη στο εκλογικό κέντρο του Νικολαϊδη, για να δοθεί και επίσημα η "γραμμή". Ομως, όπως διέρρευσε, οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ενώ απειλήθηκαν και επεισόδια. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Νικολαϊδης άρχισε τα "παζάρια" με τον Ι. Λαγουδάκο το βράδυ της Κυριακής και, μάλιστα, πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (2006-07-06 00:00:00.0)
Ξεπούλημα 145 στρεμμάτων μέσω.. σύμπραξης (2006-04-21 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικές πρακτικές της νέας δημοτικής αρχής (2003-09-26 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο ζωτικοί χώροι της πόλης (2003-09-23 00:00:00.0)
Δε σταματά η διεκδικητική, αγωνιστική πορεία (1998-10-16 00:00:00.0)
Νίκη - δύναμη στην πόλη (1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ