Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθεροι για την απόδραση των γυναικών

Απολογήθηκαν χτες στον 10ο τακτικό ανακριτή Αθηνών οι αστυνομικοί Αναστ. Λυμπερόπουλος και Λάμπρος Σακκάς, αρχιφύλακες, που κατηγορούνται για "ελευθέρωση κρατουμένων από πρόθεση και παράβαση καθήκοντος", σχετικά με την απόδραση τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών το περασμένο Σάββατο. Οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και συνελήφθησαν τελικά, ενώ οι άλλες καταζητούνται. Στο Μεταγωγών είχαν μεταφερθεί από τη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να απελαθούν, γιατί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.

Οι κατηγορούμενοι αρχιφύλακες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους, με τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και χρηματική εγγύηση ο πρώτος 300.000 δρχ. και ο δεύτερος 600.000 δρχ. Παράλληλα, έχει κινηθεί εις βάρος τους η πειθαρχική διαδικασία.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και τρίτος αστυνομικός, ο Δημ. Μπριζολάκης, που φέρει το βαθμό του ανθυπαστυνόμου. Ομως αυτός δεν απολογήθηκε γιατί τη μέρα της απόδρασης λιποθύμησε και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ