Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραίτηση ή θάνατος υποψηφίου

Λήγει αύριο Πέμπτη, 15 Οκτώβρη, η προθεσμία επίδοσης στο αρμόδιο δικαστήριο παραίτησης από την υποψηφιότητα δημάρχου. Δηλαδή, ο υποψήφιος δήμαρχος ή πρόεδρος της κοινότητας, κατά την επανάληψη της ψηφοφορίας, μπορεί να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωσή του που επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδίδεται στον πρόεδρο του πρωτοδικείου ή στον ειρηνοδίκη.

Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας παραιτηθεί ή πεθάνει, η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού του δηλώνει άλλο δήμαρχο ή πρόεδρο κοινότητας. Η δήλωση επιδίδεται στον πρόεδρο του οικείου Πρωτοδικείου, ή στον ειρηνοδίκη μέχρι την Παρασκευή, 16 Οκτώβρη. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει τον νέο υποψήφιο σε δημόσια συνεδρίαση ακόμα και την παραμονή της ψηφοφορίας. Αν, ωστόσο, εκείνος που έχει δηλωθεί ως υποψήφιος δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας είναι υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού, η θέση του συμβούλου μένει κενή. Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί δήλωση, δεν ανακηρύσσεται κανένας υποψήφιος και εκλέγεται δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας, όποιος σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στην επαναληπτική ψηφοφορία.

  • Η προθεσμία έκδοσης νέων βιβλιαρίων, λόγω απώλειας ή καταστροφής, λήγει για τις εκλογές της 18ης Οκτώβρη, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν οι ίδιοι στο Πρωτοδικείο, καταθέτοντας σχετική αίτηση, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ