Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προσωρινή αναστολή της απεργίας

Νέα 24ωρη απεργία θα γίνει στις 22 Οκτώβρη

Αναστολή της απεργίας διαρκείας, που ξεκίνησαν στις 4 Σεπτέμβρη 1998, αποφάσισαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουν, όμως, με άλλες μορφές πάλης μέχρι τις 22.10.1998, οπότε αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στόχος τους είναι, μετά την οικονομική εξάντληση από τη μεγάλη διάρκεια της απεργίας, να προχωρήσουν σε ανασύνταξη των δυνάμεών τους και να επανέλθουν δυναμικά σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι γιατροί σε κάθε νοσοκομείο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις θα αποφασίσουν τις μορφές δράσης τους. Επίσης προσανατολίζονται να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία ώστε από τις 23 του μήνα να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που έχουν να πάρουν απ' το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) αποφάσισε πως θα καλύψει κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν οι γιατροί. Επίσης καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν σε ΓΣ στα νοσοκομεία όπου εργάζονται, ώστε στις 22.10.1998, μέρα της 24ωρης απεργίας, μέσα από ΓΣ όλων των γιατρών να αποφασιστεί η παραπέρα στάση που θα κρατήσουν.

Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης καλούν τον υπουργό Υγείας, Κ. Γείτονα, να υποβάλει την παραίτησή του. Παράλληλα καταδικάζουν την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου, καταγγέλλοντας ότι συνειδητά οδηγούν στη διάλυση του ΕΣΥ και την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ