Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στάσεις εργασίας και αύριο

Στην πραγματοποίηση και των αυριανών στάσεων εργασίας θα προχωρήσουν οι τεχνικοί της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους για την πρόσληψη νέων τεχνικών, η οποία έχει αποφασιστεί από την περασμένη άνοιξη.

Οι τεχνικοί εδάφους της ΟΑ - μέλη της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων (ΕΠΤΑΟΑ), πραγματοποίησαν χτες δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (6 - 9 π.μ. και 5 - 8 μ.μ. ), ενώ έχουν αποφασίσει να επαναλάβουν τις στάσεις εργασίας και αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΕΠΤΑΟΑ κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση εκτελεί "διατεταγμένη υπηρεσία" για την απαξίωση του εθνικού αερομεταφορέα και το ξεπούλημά του στους ιδιώτες, με απαρχή την τεχνική βάση, που είναι χρυσοφόρα υπηρεσία και αποφέρει ετήσια έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών. Επίσης, κατήγγειλαν ότι δεν είναι τυχαίο πως στο νευραλγικό τομέα της συντήρησης αεροσκαφών υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που αγγίζουν το 50% σε σύγκριση με το 1993!

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΟΑ (ΟΣΠΑ), εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των τεχνικών, επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα κενά σε έμψυχο δυναμικό στην Τεχνική Διεύθυνση, που είναι απόρροια των συνταξιοδοτήσεων, απαιτούν την άμεση κάλυψη με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη εκτέλεση του προγράμματος "βαριάς συντήρησης" των αεροπλάνων της ΟΑ, αλλά και να εξασφαλιστεί η κερδοφόρα παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης σε ξένες αεροπορικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ