Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΑΡΑΚΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Δεν τάζουμε ποτάμια και γεφύρια

- Πώς εκτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής;

- Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν θετικό για μας και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό μας. Ο λαός της περιοχής εκτίμησε τις θέσεις μας πάνω στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αντιστάθηκε στις πιέσεις και τις υποσχέσεις των άλλων συνδυασμών. Οι δημότες εκτίμησαν το έργο μας και το έργο που είχαμε προσφέρει ως δημοτική αρχή πριν τέσσερα χρόνια, επιβράβευσαν την αγωνιστική στάση του συνδυασμού μας. Για το συνδυασμό μας ο δήμαρχος πρέπει να είναι αγωνιστής, δίπλα στο λαό, συμπαραστάτης στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά του.

Ο λαός της Παλικής εκτίμησε ότι εμείς θέλουμε μία διαφορετική ανάπτυξη, προγραμματισμένη, παραγωγική, που θα βάλει στο κέντρο της προσοχής της έργα υποδομής για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού.

- Ποιες είναι οι προοπτικές του συνδυασμού για τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής;

- Πιστεύουμε ότι ο κόσμος της Παλικής θα εκφράσει τη συμπαράστασή του στο ψηφοδέλτιό μας, κόντρα στην πολιτική του νυν κυβερνητικού δημάρχου, που είναι συνυφασμένη με την κυβερνητική πολιτική. Οι δημότες έχουν δει τη διαφορά που υπήρχε από τις προηγούμενες τετραετίες και θα εκτιμήσουν το έργο που είχαμε ως δημοτική αρχή πριν τέσσερα χρόνια.

Μοναδική προοπτική μας είναι ένας δήμος αγωνιστικός, ανοιχτός στο λαό, πέρα και έξω από κομματικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον μας για τις δεκατέσσερις κοινότητες της Παλικής, ενώ δε θέλουμε να διαλυθεί ο κοινοτικός ιστός της περιοχής. Θέλουμε να ζήσουν τα χωριά και να μπορέσουν να μείνουν και νέοι εκεί. Θέλουμε να συνεχίσουμε το ομολογουμένως τεράστιο έργο που άφησε η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Φιλιππάκο,έργο ουσίας, έργο υποδομής.

- Τι θα κάνετε από τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη αν είστε δήμαρχος;

- Η κατάσταση θα είναι δύσκολη, καθώς πηγαίνουμε σε ένα δήμο ο οποίος στην πράξη δεν υπάρχει. Εχει γίνει η συνένωση του παλιού Δήμου Ληξουρίου με τα 14 χωριά και θα πρέπει να στηθεί ένας καινούριος δήμος.

Εμείς θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στα έργα υποδομής στην περιοχή, ενώ θα παλέψουμε η Βαλιάνειος Επαγγελματική Σχολή να γίνει πανεπιστημιακή σχολή με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και όχι να υποβιβαστεί, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Θα αγωνιστούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των παραλιών της περιοχής, αλλά και για τη σύνδεση των χωριών με το βιολογικό καθαρισμό του Ληξουρίου.

Καλούμε τους δημότες να μας ενισχύσουν, να μας αναδείξουν σε πρώτο συνδυασμό απέναντι στα νεφελώδη "θα" του αντίπαλου συνδυασμού. Εμείς αντιπαραθέτουμε έργα, γεγονότα, πεπραγμένα. Δεν τάζουμε ποτάμια και γεφύρια και θέλουμε κάτι περισσότερο από την ψήφο των δημοτών. Θέλουμε τους ίδιους τους δημότες και μετά τις εκλογές.

Επίσης, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νόμο "Καποδίστρια", γιατί θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα πρέπει να διαδραματίσει τον κοινωνικό της ρόλο. Δε θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ένα άβουλο γρανάζι στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης της κεντρικής εξουσίας, έναν ακόμη πλασιέ, που προωθεί τη λογική της ιδιωτικοποίησης και τη φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας. Απαρνιόμαστε το "μοντέλο" του αποκεντρωμένου φορομπήχτη, που θα απαλλάσσει όσο μπορεί την εκάστοτε κυβέρνηση από το πολιτικό κόστος το οποίο συνεπάγεται η λήψη αντιλαϊκών αποφάσεων.

Ε. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορικός περίπατος στην Παλική την Κυριακή (2024-08-31 00:00:00.0)
Μάχη επιβίωσης για τα λαϊκά στρώματα πίσω από τη βιτρίνα του τουρισμού (2023-07-07 00:00:00.0)
Η αποκατάσταση των πληγέντων παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες (2019-01-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ (2017-04-04 00:00:00.0)
Δεν είναι σεισμόπληκτο το νησί εκτιμά η κυβέρνηση (2014-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ