Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καμπάνα" για το "Ερωτοδικείο"

"Καμπάνα" 25 εκατομμυρίων δραχμών επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "NEW CHANNEL" για την εκπομπή "Ερωτοδικείο" της γνωστής "μεταμεσονύκτιας τηλεστάρ" Β. Μιχαλονάκου και για το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις αιτήσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, με τις οποίες ζητούσε την αναστολή των προστίμων που είχαν επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και είχαν επικυρωθεί από τον υπουργό Τύπου.

Το πρώτο πρόστιμο, ύψους 15 εκατομμυρίων δραχμών, επιβλήθηκε στην εκπομπή του "Ερωτοδικείου", γιατί στο εμετικό και γλοιώδες αυτό μεταμεσονύκτιο σόου της τηλεστάρ Β. Μιχαλονάκου παρουσιάστηκε ερωτικό σύμπλεγμα δύο γυναικών που στερούνταν από οποιοδήποτε καλλιτεχνικό και αισθητικό στοιχείο. Ειδικότερα, επιβλήθηκε το πρόστιμο, γιατί παραβιάζονταν οι συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές (άρθρο 15) για την εξασφάλιση ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών.

Το δεύτερο πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων δραχμών επιβλήθηκε στο σταθμό, επειδή μετέδιδε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ" σε ποσοστό πάνω από 30% του προγράμματος.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2328/1995 απαγορεύεται η μετάδοση προγραμμάτων άλλων σταθμών σε ποσοστό άνω του 30%, ενώ η συνεργασία μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών μπορεί να γίνεται σε προγράμματα που δεν αφορούν δελτία ειδήσεων, καθώς η εκπομπή κοινού δελτίου ειδήσεων περιορίζει τις πηγές ενημέρωσης και την πολυφωνία.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο για λόγους δημοσίου συμφέροντος με την υπ' αριθμό 643/1998 απέρριψε και τις δύο αιτήσεις του "NEW CHANNEL", ανεξάρτητα της ενδεχόμενης βλάβης του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ