Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αντιδημοκρατικές πρακτικές της νέας δημοτικής αρχής

Απαγόρευσαν συζήτηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με δημότες στο ΚΑΠΗ

Η κυβερνητική κατεύθυνση για το σφοδρό χτύπημα των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο Δήμο Περάματος, καθώς ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της νέας δημοτικής αρχής και του εκλεκτού της ΝΔ δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου δεν έχει τέλος. Προχτές, άνθρωποι του δημάρχου επιχείρησαν να πετάξουν έξω από το κτίριο του ΚΑΠΗ 2 Περάματος αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία αποτελούσαν μεταξύ άλλων η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πατσιλινάκος, η Μαρία Ζύμαρη, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος και άλλοι.

Ακριβώς την ώρα που η συζήτηση μεταξύ των δημοτών - μελών του ΚΑΠΗ και των κομμουνιστών είχε «φουντώσει», εμφανίστηκε ο κ. Σαμπατάκος, μέλος της διοίκησης ΚΑΠΗ, φανερά ενοχλημένος, για να πει ότι «απαγορεύονται εδώ οι πολιτικές συζητήσεις»! Στη συνέχεια, κατέφτασε ο αντιδήμαρχος κ. Παντελεάκος, για να συνεχίσει την ...«κατήχηση», λέγοντας: «Εδώ απαγορεύεται να γίνονται πολιτικές συζητήσεις και να έρχονται οι κομμουνιστές με τα σφυροδρέπανα»! Βέβαια, η στάση των δύο συνάντησε την αντίδραση τόσο της αντιπροσωπείας του Κόμματος, όσο και των δημοτών που βρίσκονταν στο ΚΑΠΗ.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο ΚΑΠΗ έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένης περιοδείας και, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν τέτοια επίσκεψη. Οσο για την αντιδημοκρατική στάση της νέας δημοτικής αρχής, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Περαματιώτες την έχουν γευτεί αρκετές φορές. Η προχτεσινή προκλητική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρόμοιων γεγονότων, με τελευταίο αυτό της παρουσίας αστυνομικού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα, με εντολή του προέδρου του Συμβουλίου, ανέλαβε και δράση, προπηλακίζοντας δημότη που δε συμφωνούσε με την πλειοψηφία!

Μάλιστα, η Ελπίδα Παντελάκη, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, επισήμανε: «Αυτός είναι ο... καινούριος αέρας δημοκρατίας και ελευθερίας της νέας δημοτικής αρχής. Τη στιγμή που αντιπροσωπείες του ΚΚΕ μπαίνουν παντού και σε κάθε χώρο δουλιάς, έρχονται οι εκπρόσωποι του νέου δημάρχου στο Πέραμα να μας απαγορεύσουν την είσοδο, να φιμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, γιατί τους ανησυχούν τα μηνύματα του Κόμματος. Βέβαια, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτές οι πρακτικές δε θα περάσουν, θα τις τσακίσει ο ίδιος ο κόσμος του Περάματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ