Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Αφόρητος προεκλογικός κυνισμός»

Ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με το νέο δασικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση

Τον ορατό κίνδυνο για περαιτέρω επιχειρηματική εκμετάλλευση των δασών και των δασικών εκτάσεων, μέσω του νέου δασικού νομοσχεδίου, που προωθεί η κυβέρνηση για εισπρακτικά και ψηφοθηρικά κίνητρα, υπογραμμίζει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία επίσης τονίζει:

«Η αλόγιστη και ληστρική εκμετάλλευση των δασών, η εγκατάλειψη παραδοσιακών μορφών οικονομίας, σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη αστικοποίηση και την ασυνείδητη ανάπτυξη, έθεσαν σε κίνδυνο την υψηλή ή οικολογική αξία βιοποικιλότητας της χώρας μας. Ηδη βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τα δάση. Είναι το τρίτο κατά σειρά και είναι ορατός ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η εύνοια, επομένως και η νομοθετική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, να αποχαρακτηριστούν τεράστιες δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να νομιμοποιηθούν αναδρομικά καταπατήσεις και οικοδομικές αυθαιρεσίες, ν' ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω οικιστική τους "αξιοποίηση" και επιχειρηματική εκμετάλλευση. Ψηφοθηρικά, εισπρακτικά δυστυχώς ή και τα δύο είναι συγκυριακά κίνητρα για τέτοιες "νομοθετικές ρυθμίσεις" για κάθε κυβέρνηση».

Τέλος, το ΓΕΩΤΕΕ επισημαίνει ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η αυστηρή νομοθεσία δε στάθηκε ικανή να αποτρέψει την περιβαλλοντοκτόνο δράση οργανωμένων συμφερόντων, κυρίως λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς και των ελλείψεων στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Από πολιτικής και ηθικής απόψεως, όμως, είναι πολύ χειρότερο οι οικολογικές καταστροφές να προκύψουν ως αποτέλεσμα αποφάσεων της Πολιτείας. Αποφάσεων, μάλιστα, που δεν οφείλονται σε λανθασμένη θεώρηση του ζητήματος, αλλά σε αφόρητο προεκλογικό κυνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ