Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Την Τρίτη η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εθνική άμυνα

Στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στις 6 μ.μ.

Ανοιχτές εκδηλώσεις για ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και πολύ περισσότερο το λαό, διοργανώνει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της εντατικής προετοιμασίας του Κόμματος, μπροστά στην εκλογική μάχη και με στόχο τη συζήτηση, την πρόκληση προβληματισμού και την ανταλλαγή σκέψεων, καθώς και να παρουσιαστεί η συνολική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Η πρώτη, χρονικά, είναι η εκδήλωση που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, 30 Σεπτέμβρη, με θέμα: «Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις», στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων εκ μέρους των προσκαλεσμένων.

Βασικές πλευρές του θέματος της εκδήλωσης είναι: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες.

Για την εκδήλωση αυτή ο Βασίλης Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του στο «Ρ» επισημαίνει καταρχήν πως αναδεικνύεται σε συστατικό στοιχείο της καθημερινής ζωής ο βομβαρδισμός από τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, με ειδήσεις και ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως είναι: «Βελούδινα σύνορα, ειρηνευτικές αποστολές, εξοπλιστικά προγράμματα, επαγγελματίες οπλίτες, ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδας - Κύπρου, Ευρωστρατός, αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, διακλαδικότητα, νέα δομή, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, μείωση της θητείας, συνεχείς συνεδριάσεις ΝΑΤΟικών αξιωματούχων, στρατηγεία έρχονται και φεύγουν. Και με Τουρκία - Αιγαίο, "μια κρύο μια ζέστη"».

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης - σημειώνει - των αστικών κομμάτων και της κυρίαρχης τάξης, αλλά και Αμερικανών και Ευρωπαίων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να την καταστήσουν τουλάχιστον ανεκτική στις πολιτικές, είναι περισσότερο από εμφανής. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση - συζήτηση με αυτό το θέμα. Επιδιώκουμε να αναδειχτούν οι κίνδυνοι για τη χώρα και το λαό μας από την πρόσδεση στην πολιτική της νέας τάξης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Οτι ο ευρωστρατός δεν είναι αντίβαρο στο ΝΑΤΟ, αλλά συνέταιρός του. Να γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Στο όνομα ασύμμετρων απειλών ή για ανθρωπιστικούς τάχα λόγους, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνονται εκτός συνόρων, στα πλαίσια ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών αποστολών, κατοχής χωρών και λαών. Πως η δομή των ΕΔ και τα εξοπλιστικά προγράμματα χωρών εντάσσονται σε ΝΑΤΟικές αποφάσεις και σχεδιασμούς και αυτό κυρίως υπηρετούν. Ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απαράδεκτες παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων άμυνας στο χώρο του Αιγαίου».

«Θεωρώ - καταλήγει ο Β. Καλαματιανός - ότι η εκδήλωση αυτή θα έχει πλατιά συμμετοχή, ότι θα γίνει μια ζωντανή και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα κατατεθούν άλλωστε απόψεις και γνώμες από προσωπικότητες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, αρκετοί από αυτούς τα έχουν βιώσει πολύπλευρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ