Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Βουνό» τα προβλήματα στα ΕΛΤΑ

Περιοδεία του Θ. Γουλή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αυξάνει την εντατικοποίηση της δουλιάς, την εκμετάλλευση των ΕΛΤΑ από τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες και την απαράδεκτη διάκριση που γίνεται σε βάρος των υπαλλήλων στην καταβολή του εφάπαξ (περικόπτεται το 55% του ποσού που είχε καταχωρηθεί στο εφάπαξ, αποζημίωση ίση με τις αποδοχές των τελευταίων 24 μηνών εργασίας τους), κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ Κέρκυρας στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που περιόδευσε στο χώρο και συζήτησε μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αδιαφορία του Δήμου να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, αλλά και οι πολίτες, από την έλλειψη ονοματοδοσίας σε πολλές συνοικίες της πόλης, καθώς και τις πολλές συνωνυμίες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται ακριβής διαλογή. Επισήμαναν, επίσης, τις ευθύνες που φέρει η περιφερειακή διεύθυνση Ιωαννίνων των ΕΛΤΑ, γιατί νοίκιασε κτίριο μακριά από την πόλη, αναγκάζοντας τους παραλήπτες των δεμάτων να ταλαιπωρούνται τρέχοντας από το ένα κτίριο στο άλλο και διανύοντας μεγάλη απόσταση.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ ζήτησαν από την αντιπροσωπεία το ΚΚΕ να προβάλει και να παλέψει ενάντια στην απαράδεκτη διάκριση που γίνεται σε βάρος τους για το εφάπαξ. Το μέλος της ΚΕ δεσμεύτηκε να προωθήσει το ΚΚΕ τα αιτήματά τους στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τονίζοντας παράλληλα ότι προέχει ο αγώνας των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ κι η αποδοκιμασία της πολιτικής που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα. Ο Θ. Γουλής υπογράμμισε ότι και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα ΕΛΤΑ οι υπάλληλοι είναι αποτέλεσμα γενικότερης αντεργατικής πολιτικής. Αυτή η πολιτική, ωστόσο, μπορεί να δεχτεί ισχυρό ράπισμα με την καταψήφιση των βασικών φορέων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Ο Θ. Γουλής κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να προβληματιστούν με το παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων ΕΛΤΑ όπως και των άλλων ΔΕΚΟ όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ομοφωνούν, και να καταδικάσουν τα κόμματα αυτά, υπερψηφίζοντας στις εκλογές το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ