• Σήμερα η κεντρική συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ
  • - Ο λαός της Πετρούπολης έχει και θέλει αγωνιστή δήμαρχο. Αυτό είναι το μήνυμα που καταφτάνει καθημερινά από τις εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής... - 1998-10-16 00:00:00.0"/>
  • Σήμερα η κεντρική συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ
  • - Ο λαός της Πετρούπολης έχει και θέλει αγωνιστή δήμαρχο. Αυτό είναι το μήνυμα που καταφτάνει καθημερινά από τις εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής... - 1998-10-16 00:00:00.0" /> Ο λαός έχει και θέλει δήμαρχο αγωνιστή | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
    Ο λαός έχει και θέλει δήμαρχο αγωνιστή
    • Δημότες και υποψήφιοι άλλων συνδυασμών στηρίζουν τον Γιώργο Γιώγο και τη "Δημοκρατική Συνεργασία"
    • Σήμερα η κεντρική συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ

    "Ο λαός της Πετρούπολης έχει και θέλει αγωνιστή δήμαρχο". Αυτό είναι το μήνυμα που καταφτάνει καθημερινά από τις εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν μέλη και στελέχη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", καθώς στο πλευρό του συνδυασμού και του δημάρχου Γ. Γιώγου στέκονται πλέον και πάρα πολλοί δημότες που την πρώτη Κυριακή είχαν επιλέξει άλλους συνδυασμούς. Αυτό το μήνυμα επιδιώκεται να δοθεί και απ' τη σημερινή κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού στις 8.30 το βράδυ στο εκλογικό του κέντρο.

    Δεκάδες δημότες κατακλύζουν το εκλογικό κέντρο της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" καθημερινά, εκφράζουν τη στήριξή τους στον Γ. Γιώγο και μαζί με μέλη του συνδυασμού εξορμούν στις γειτονιές, στα καφενεία, στα μαγαζιά. Φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ώστε να μπορέσει η Πετρούπολη να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για ένα καλύτερο αύριο.

    Η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη προς το έργο της δημοτικής αρχής, φαίνεται από τις απαντήσεις που δίνουν οι κάτοικοι κατά τις εξορμήσεις, όπως: "Ψηφίζουμε τον Γ. Γιώγο, είναι δήμαρχος για μας, έκανε έργο", ή "η Πετρούπολη ήταν ένα νταμάρι, ο δήμαρχος Ν. Παξιμαδάς και τώρα ο Γ. Γιώγος την έκαναν πόλη". Χαρακτηριστικές είναι και οι φράσεις κατοίκων που είχαν επιλέξει άλλο συνδυασμό την πρώτη Κυριακή, που τονίζουν: "Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο Γ. Γιώγος. Αλίμονο αν αφήσουμε την πόλη μας σε κάποιους ξενόφερτους, σε "κομήτες" που δεν ξέρουν καν την Πετρούπολη".

    Ο Χ. Λυμπερόπουλος

    Το ψηφοδέλτιο του Γ. Γιώγου στηρίζουν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων συνδυασμών, που προχτές το βράδυ βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

    Ο Χ. Λυμπερόπουλος,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Δύναμη Δημιουργίας" του Κ. Χριστόπουλου,γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, γραμματέας της ΠΑΣΚ στο χώρο και υπεύθυνος διαφώτισης της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

    "Στηρίζουμε και θα ψηφίσουμε τον αγωνιστή δήμαρχο Γ. Γιώγο. Αυτή η επιλογή είναι σύμφωνη με την πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε από τον γραμματέα της Κ. Σκανδαλίδη, ότι ψηφίζουμε στο δεύτερο γύρο μη συντηρητικούς συνδυασμούς. Πιστεύω ότι μια τοπική κοινωνία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη για να αποφασίσει για το δήμο. Κάποιοι λένε ότι στην Πετρούπολη υπάρχουν δυο επιλογές. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Η Πετρούπολη πρέπει να έχει δήμαρχο και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είναι μόνο ο Γ. Γιώγος. Είναι μια επιλογή δημοκρατική, γιατί μας ενώνουν κοινοί αγώνες. Δε θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω ένα ψηφοδέλτιο συντηρητικό που αντιστρατεύεται εξ ορισμού την πορεία και τη δράση του λαϊκού κινήματος. Η βάση του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Γ. Γιώγο με μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό φαίνεται αν αναλύσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα, όπου το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή έχει 46% και ο συνδυασμός μας πήρε 18%. Αν εξαιρέσουμε κάποιους "συντρόφους" που πήγαν στον Κούγια και πήραν ένα ελάχιστο ποσοστό 3% περίπου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε απ' την πρώτη Κυριακή τη "Δημοκρατική Συνεργασία". Αρα λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που μας λέει η βάση μας και να ψηφίσουμε Γ. Γιώγο. Είναι επιλογή ευθύνης. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες πολιτικές διαφορές, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με την πόλη μας. Αμέσως μετά το άνοιγμα της κάλπης εγώ προσωπικά πήρα μια απόφαση, ότι είτε παρθεί μια απόφαση είτε όχι, εγώ θα ακολουθήσω κάποιον που έχουμε κοινό όραμα, που μας ενώνει η αγωνία για την πόλη και όλα αυτά τα εκφράζει αυτή τη στιγμή ο Γ. Γιώγος. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει η Πετρούπολη".

    Ακατάσχετη υποσχεσιολογία

    Σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, καταφεύγει ο αντίπαλος υποψήφιος Α. Κούγιας,ο οποίος ζηλεύοντας τη "δόξα" παλιών πολιτικάντηδων, τάζει "λαγούς με πετραχήλια". Από εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας μέσω της δημιουργίας δημοτικής αστυνομίας. Από έργα που θα... φτιάξει και εντελώς συμπτωματικά πρόκειται για έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης (κολυμβητήριο, πλατείες κλπ.), μέχρι το σημείο ότι θα φτιάξει στην Πετρούπολη μετρό! "Αλλαγή στο Δήμο" είναι το σύνθημά του, όμως ούτε ο ίδιος μπορεί να κρύψει ότι ευαγγελίζεται αλλαγή προς το χειρότερο. Χαρακτηριστική και του υποκριτικού ενδιαφέροντός του για τους ανέργους είναι και η επισήμανση σε ομιλία του πως "στην Πετρούπολη μόνο το 15% είναι εργαζόμενοι, υπάρχουν και επιχειρηματίες και αυτοί μας στηρίζουν".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ