Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Χαμηλοί τόνοι" και "συσπείρωση"

Στην τακτική των "χαμηλών τόνων" επιμένει η ηγεσία της ΝΔ, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κεντρική παρέμβαση και δήλωση, προσδοκώντας ότι με αυτή την τακτική θα καταφέρει να προσελκύσει ψηφοφόρους πέρα από τα "κομματικά σύνορα" και θα "ολοκληρώσει" τη νίκη της πρώτης Κυριακής.

Στην κατεύθυνση αυτή ηγετικά στελέχη αφήνουν έντεχνα να αιωρείται η εντύπωση ότι στο δεύτερο γύρο θα έχουν την υποστήριξη των "μικρών κομμάτων", και μάλιστα του ΚΚΕ! Εχουν, μάλιστα, το θράσος να προβάλλουν το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο θα σταλεί πιο έντονα το "αντικυβερνητικό μήνυμα".

Την ίδια στιγμή, όλα τα ηγετικά στελέχη περιοδεύουν στις νομαρχίες και τους δήμους που αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία και βασικός στόχος είναι η συσπείρωση των δυνάμεων και ο προσεταιρισμός των "ανταρτών", ιδιαίτερα μετά το αρνητικό παράδειγμα του Χρ. Κεφάλα στον Πειραιά. Η ανησυχία τους ενισχύεται και από τη στάση των "διαγραφέντων", στις εκλογικές περιφέρειες των οποίων η ΝΔ βγήκε με σοβαρές απώλειες, γεγονός που οδηγεί τη Ρηγίλλης στην εκτίμηση ότι "οι διαγραφέντες παίξανε παιχνίδι σε βάρος μας".

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, για την οποία υπάρχει ανησυχία για αποχή των ψηφοφόρων μετά την εκλογή του Αβραμόπουλου. Ενδεικτική των φόβων που υπάρχουν είναι η δήλωση του Μ. Εβερτ, ο οποίος θεώρησε καθήκον του να καλέσει τους ψηφοφόρους "που προσήλθαν την πρώτη Κυριακή στις κάλπες" να προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή και να ψηφίσουν τον Θ. Κατριβάνο. Ταυτόχρονα, συνέστησε στους εκλογικούς αντιπροσώπους του συνδυασμού του Αβραμόπουλου να προσφέρουν και πάλι τις υπηρεσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ