Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυμα πιο ηχηρό!

Τελικά η κάθε "σχολή" του ΠΑΣΟΚ έχει και το δικό της... επιχείρημα, έχει και το δικό της "δόκανο" στην πανστρατιά της εξαπάτησης και του εγκλωβισμού των ψηφοφόρων. Μόνο που όσο πιο πολύ μιλάνε όλοι τους, τόσο πιο πολύ μας πείθουν ότι το οπλοστάσιό τους έχει σκουριάσει κυριολεκτικά. Οτι το "αντιδεξιό" παραμύθι ξέμεινε από "δράκο" στην πορεία των μονόδρομων, όπου "πράσινοι" και "γαλάζιοι" εκφραστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των επιταγών της ΕΕ διαγκωνίζονται για το ποιος κρατά το μεγαλύτερο, το αποτελεσματικότερο μαστίγιο για τους εργαζόμενους και το λαό.

***

Ετσι η - πάντα πιο... εφευρετική - Λαλιώτικη "σχολή", επιχειρεί να αλλάξει κάπως το βιολί, να συγκινήσει με το "αίμα νερό δε γίνεται", να χτυπήσει τους ψηφοφόρους - κυρίως τους αριστερούς - χαϊδευτικά στην πλάτη και, κλείνοντας πονηρά το μάτι, λέει: "Εντάξει, παιδιά, το στείλατε το μήνυμα στον πρώτο γύρο, τώρα τα κεφάλια μέσα...".

Δε μας λένε, βέβαια, ούτε πού έγραψαν το μήνυμα που οι ψηφοφόροι έστειλαν και αυτοί υποτίθεται ότι έλαβαν, ούτε πώς θα σπεύσουν να το επανερμηνεύσουν - δηλαδή να το παρερμηνεύσουν και να το διαστρεβλώσουν, όπως συστηματικά κάνουν, σαν ευρεία αποδοχή της αντιλαϊκής του πολιτικής - πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, στο βαθμό που πιάσουν τόπο τα τεχνάσματά τους.

***

Οι ψηφοφόροι όμως ξέρουν - θα πρέπει να ξέρουν - από τώρα και δε χρειάζεται καν να έρθει η Κυριακή για να καταλάβουν τι εννοούν τα σαϊνια της εξαπάτησης και της διγλωσσίας. Ακουσαν ήδη τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ερμηνεύει το μήνυμα του πρώτου γύρου, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Ακουσαν τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να διακηρύσσει ότι το μήνυμα των εκλογών δεν αφορά την οικονομική πολιτική και γι' αυτό τα επιτελεία του ετοιμάζουν πυρετωδώς τα νέα κοστούμια της ακόμα πιο άγριας λιτότητας, μέσα από έναν νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Ακουσαν ακόμα και τους πλέον αφελείς ("από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια") να δηλώνουν περιχαρείς ότι κανένα μήνυμα δε στάλθηκε στην κυβέρνηση, αφού η πτώση που είχε είναι "μικρή", "φυσιολογική" και "αναμενόμενη".

Γι' αυτό, λοιπόν, ας το ξαναστείλουμε ακόμα πιο ηχηρό, ακόμα πιο σαφές, ακόμα πιο μεγάλο...

Μ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ