Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Κατημερτζής, για να δικαιωθούν οι λαϊκές προσδοκίες

Πάνδημο αίτημα, ο δήμος να γυρίσει σε χέρια σαν κι αυτά του Παναγιώτη Μακρή

Ο λαός της Καισαριανής ψήφισε ήδη! Οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες της πόλης έδειξαν έμπρακτα χτες ότι είναι στο πλευρό του δικού τους ανθρώπου, του Γιώργου Κατημερτζή.Ενός ανθρώπου που τον γνωρίζουν από τους μακρόχρονους αγώνες του στο χώρο των ΕΒΕ.

Η απόφασή τους αυτή, αμετάκλητη και οριστική ήταν το μήνυμα της περιοδείας του υποψήφιου δημάρχου, χτες, στα καταστήματα και τις βιοτεχνίες της λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης, που θα εκφραστεί μαζικά στην κάλπη της Κυριακής. "Είσαι δικός μας, είμαστε μαζί σου", ήταν τα λόγια των βιοπαλαιστών της Καισαριανής προς τον Γιώργο Κατημερτζή.

Οσο για τον απερχόμενο δήμαρχο, η ετυμηγορία των επαγγελματοβιοτεχνών, των μικροκαταστηματαρχών και των εμπόρων, έχει βγει και είναι μία και μόνη:"Τον καταψηφίζουμε!". "Να φύγει έχει κάνει μεγάλη ζημιά". Τέτοιες φράσεις ήταν η επαναλαμβανόμενη επωδός όλων των συζητήσεων, που είχε ο Γιώργος Κατημερτζής με τους ανθρώπους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των λαϊκών συνοικιών και που έχουν άμεση αντανάκλαση στον τζίρο των δικών τους καταστημάτων.

Συγκινητικές οι εκδηλώσεις εμπιστοσύνης και συμπάθειας που προκαλούσε η επίσκεψη του Γιώργου Κατημερτζή, αλλά και η εύλογη απαίτηση, από τη Δευτέρα ο νέος δήμαρχος να βρεθεί μαζί τους, να δείξει το ενδιαφέρον που αρμόζει. Για "τα σκουπίδια που δε μαζεύονται, για τους κάδους που λείπουν", "για την κατάσταση στη λεωφόρο που έχει γίνει άκρως επικίνδυνη, σε καταστηματάρχες και πελάτες". Οι ίδιες εκδηλώσεις, από τους θαμώνες στα καφενεία και τους περαστικούς, που μετά τη ζεστή "καλημέρα", ακολουθούσε η ευχή "καλή επιτυχία". Μια ευχή που βγαίνει από βαθιά μέσα τους, όσο βαθύ είναι το πάνδημο αίτημα ο δήμος να γυρίσει σε χέρια, όπως αυτά του Παναγιώτη Μακρή.

"Πρώτη φορά θα βγάλουμε Βουρλιώτη δήμαρχο..." περηφανευόταν ο κυρ - Αλέκος, με καταγωγή από τα Βουρλά της Μ. Ασίας. Και αγκαλιάζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο στο μικρό καφενεδάκι της Κάτω Καισαριανής, θα του διευκρινίσει: "Είμαστε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά σε εμπιστευόμαστε... ".

Μια εμπιστοσύνη, που τροφοδοτείται καθημερινά από τη δράση του συνδυασμού, των καταξιωμένων ανθρώπων που τον απαρτίζουν και του ιστορικού έργου που άφησε παρακαταθήκη στην πόλη ο επίτιμος δήμαρχος Παναγιώτης Μακρής.

"Τη συγκοινωνία να κοιτάξετε. Περιμένουμε μισή ώρα στη στάση... Οταν ήταν ο κύριος Μακρής πήγαινε και ξύπναγε τους οδηγούς... ". Λόγια απλά, καθημερινά, αγωνίες και προσδοκίες που ζητούν τη δικαίωσή τους και που τόσο αλαζονικά προσπέρασε ο απερχόμενος δήμαρχος.

Ηταν τέτοια η ανταπόκριση του κόσμου που είχε προγραμματιστεί να κρατήσει μια ώρα, τελικά χρειάστηκαν 3 (!) ώρες για να ολοκληρωθεί. Σε κάθε μαγαζί, σε κάθε γωνία της Καισαριανής, καταστηματάρχες και περαστικοί ήθελαν να σφίξουν το χέρι του Γιώργου Κατημερτζή, να του πουν δυο λόγια, να θυμηθούν στιγμές από τα παλιά, όταν ο υποψήφιος δήμαρχος, γέννημα - θρέμμα της πόλης περπάταγε στους ίδιους δρόμους και έπαιζε στις ίδιες αλάνες μαζί τους.

Από τις σκηνές με τη μεγαλύτερη "φρεσκάδα" από τη χτεσινή περιοδεία, ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Κατημερτζής συναντήθηκε με τον Πάνο: "Εγώ είμαι με την ΟΝΝΕΔ, αλλά ψηφίζω Κατημερτζή", του είπε. "Εγώ θα είμαι δήμαρχος για όλους τους Καισαριανιώτες", ήταν η απάντηση του Γ. Κατημερτζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ